15.12.2017

2018 YILI HAC KAYITLARI BAŞLIYOR

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre;

1. 2018 yılında ilk defa kayıt yaptıracakların ön kayıt işlemleri 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacak.

2: İlk defa kayıt yaptıracak vatandaşlardan 20 TL. ön kayıt ücreti alınacak.

3: Ön kayıt ücreti anlaşmalı bankalardan (Al Baraka Türk, Halkbank, Kuveyt Türk, Ptt Bank, Vakıf Bank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım) birine yatırılacak.

4: Hac kayıtları T.C kimlik numarası ile yapılacak olup, yabancı uyruklu olanların kayıtları alınmayacak.

5: Vatandaşların ön kayıtları elektronik ortamda http://hac.diyanet.gov.tr adresinde gerekli bilgileri doldurarak veya müftülüklere bizzat müracaat ederek, müracaat formunu doldurmak suretiyle "Oda tercihli hac konaklama" ve "Otel konaklama" türlerinden birini hac fiyat aralıklarını göz önünde bulundurarak, varsa kuraya birlikte katılmak istediği kişileri belirterek kayıtlarını yapacaklar.

6: Daha önceki yıllarda hac kaydı olup, 2017 yılında hac kurasına katılan ancak kesin hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik olarak yapılacak.

7: Kaydı yenilenen vatandaşlardan her hangi bir kayıt ücreti talep edilmeyecek.

8: Kayıt yenileme işlemi Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılacaklarda; İl/İlçe, konaklama türü veya kura birlikteliklerinde değişiklik talebinde bulunanların, 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında il veya ilçe müftülüklerine müracaat ederek işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.

9: Hacı adayları müracaatlarını yaptıktan sonra mağduriyet yaşamamaları için kayıt durumlarını hac.diyanet.gov.tr adresinden sorgulayabilecekler.

Kırşehir İl Müftülüğü Hac ve Umre Bürosu 0.386.214 33 12