17.01.2018

Umreye Giden Öğretmen ve Öğrencilerimiz Dualarla Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile 2018 Yılı Öğretmen ve Öğrenci umre grubu 16.01.2018 Salı günü saat:22.00’de Cacabey Camii önünde düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı.

Valiliğimiz tarafından Kutlu Doğum Haftası ile Mevlidi Nebi haftasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren ve umre ödülü kazanan öğrenciler ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Çocuk evleri koordinasyon merkezi ile Çocuk Destek merkezinde kalan öğrencilerinde katıldığı 36 öğrenci ile 7 öğretmen ve diğer umreciler olmak üzere toplam 65 kişilik umreci grubu Valimiz sayın Necati Şentürk, İl Müftümüz Osman Arslan, daire müdürleri, İl Müftülüğümüz personeli, umreye giden öğrencilerin aileleri ve vatandaşların katıldığı uğurlama töreni ile kutsal topraklara uğurlandı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program daha sonra Valimiz sayın Necati Şentürk beyin konuşmasıyla devam etti.

Herkesin kutsal topraklara gitmesini temenni ettiğini belirten Valimiz Sayın Necati Şentürk, “Kutlu Doğum Haftası ve Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimiz, öğretmen, din görevlileri ve velilerden oluşan 48 kişi ve diğger umrecilerle beraber 65 kişilik kafileyi bugün Valilik olarak 11 günlüğüne Umre’ye yolcu ediyoruz. Orada bizlere, memleketimizin birliği, beraberliği ve bölünmez bütünlüğü için dua edecekler. Hz. Muhammed’in diyarı mübarek topraklarda huzur bulacaklar. Onları sevinç ve gözyaşları ile uğurlarken, dönüşlerini de sabırla bekleyeceğiz.” dedi.

Ardından İl Müftümüz Osman Arslan tarafından yapılan dua, salat'ü selam, tekbir ile devam etti. Umreye giden öğrenci ve öğretmenler daha sonra kutsal topraklara uğurlandı.