16.08.2018

İL MÜFTÜLÜĞÜMÜZCE YAZ KUR’AN KURSLARI KAPANIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ

Okulların yaz tatiline girmesinin ardından İl Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Cami ve Kur’an Kurslarımızda 25 Haziran’da başlayan Yaz Kur'an Kursları’nın 2018 yılı kapanış programı yapıldı..
16/08/2018 Perşembe günü saat.10.00’da Kırşehir Belediyesi Neşet Ertaş Kültür Merkezinde İl Müftülüğümüzce bir kapanış programı düzenlendi. Düzenlenen programa İl Müftümüz Mehmet YAMAN, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin ARSLANTÜRK, Şube müdürleri, Eğitim uzmanı, Kur’an Kursu öğreticileri, Din görevlileri, Yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrenciler ,velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okunan Kur’an-ı Kerim ile program açılışı yapıldı. Açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Mehmet YAMAN; “Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’i bizlere öğreten efendimize salat ve selam olsun. Yaz Kur’an kurslarında büyük bir özveri ile çalışıp bu güzel yavrularımıza Yüce Kitabımızı öğreten görevlilerimize teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerin yürütülmesinde bizlere her zaman destek olan Kırşehir halkından da Allah razı olsun. Bu kurslarda çocuklarımız kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerimi, büyüklerine saygıyı,  manevi değerlerini, genel olarak toplumda ahlak kuralları içerisinde nasıl yaşanacağını öğrendiler. Emeği geçen hocalarımıza ve hoca hanımlara teşekkür ediyorum.

Sevgili çocuklar camilerimize ve kurslarımıza Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeye çalıştınız, Yüce dinimiz İslam’ı öğrendiniz, İslam’ın temel esaslarını özet olarak öğrenmeye çalıştınız. İman, ahlak, amel gibi konularda bilgi sahibi oldunuz, ne mutlu sizlere. Allah izin verirse Cuma günü itibariyle bu seneki Kur’an kurslarımız kapanmış olacak. Bundan sonra inşallah eğitim öğretim göreceğiniz okullarda eğitime devam edeceksiniz. Derslerinizde başarılar diliyorum.” dedi.

Daha sonra camilerimize ve Kur’an kurslarımıza devam eden öğrenciler hazırlamış oldukları birbirinden güzel programları sundular. Program, kurs süresince düzenlenen etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.