17.04.2017

İlimizde Kutlu Doğum Haftası Coşkusu Yaşanıyor

Valiliğimiz ve İl Müftülüğümüz tarafından, Cacabey Meydanında 17.04.2017 Pazartesi günü Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Valimiz Sayın Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve İl Müftüsü Osman Arslan’nın katılımı ile Terme Caddesi boyunca Mehteran Takımı eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş sırasında esnaflara Kuran-ı Kerim ve gül dağıtıldı.

Ardından Cacabey Meydanında düzenlenen Kutlu Doğum Programında Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu, çeşitli ilahiler sunuldu, günün anlam ve önemine ilişkin naatlar, şiirler ve gazeller seslendirildi. Ayrıca, hafta boyunca gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

İl Müftümüz Osman Arslan yapmış olduğu açılış konuşmasında şunları söyledi. "Kutlu doğum haftası münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz programa hoş geldiniz. Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed(sav)’in doğum yıldönümünün; tüm insanlığa barış , huzur , mutluluk ve adalet getirmesi dileğiyle sözlerime başlıyorum.

Peygamberimiz Hz.Muhammed;( s.a.v.)insanlar içinden seçilmiş,inanlara karşı çok şefkatli ;ve merhametli bir Peygamberdir. Sevgili Peygamberimiz bir hadislerinde bu hususu şöyle dile getirmektedir. "Müslüman, insanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir”;

Özü sözü bir olan peygamberimiz, kendisi için istediğini ümmeti için istemiştir ve bu hususta şöyle demiştir. "Hiçbiriniz kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için istemedikçe (gerçek anlamda) iman etmiş olamaz”

Sevgili Peygamberimizin ahlaki vasıflarından biride yapmış olduğu bütün işlerinde merhamet duygusunun olmasıydı. Ağzından hiçbir zaman kaba bir söz çıkmamış, hiç kimsenin kalbini kırmamış, her hareketinde merhameti ön plana çıkarmış ve bizlere merhametli olmamızı öğütlemiştir." dedi.

Daha sonra Cacabey Meydanını dolduran Kırşehir'lilere hitap eden Valimiz Sayın Necati Şentürk, Kutlu Doğum Haftasını kutlamaktaki amacın Peygamber aşkını gönüllere nakşetmek olduğunu söyledi.

Bu sene Kutlu Doğum Haftasının “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temasıyla kutlandığını belirten Valimiz Sayın Necati Şentürk; “Allah, bir nur yarattı ki o nura Muhammed’in Nuru dedi. Uğruna kâinatın yaratıldığı, sevgililerin sevgilisi, gönlümüzün tabibi Hz. Muhammed’e selamlar olsun. Kainatın yaratılmasına sebep olan habibler habibine salat ve selam olsun. Güzel ahlakı anlamak üzere gönderilen Hz. Muhammed’in hayatını kendimize örnek almalıyız. Ahlak sembolü Peygamberimizi çok özlüyoruz. O’na olan aşkımızı ifade bile edemiyoruz. Sevgililer sevgilisinin aşkını ve muhabbetini gönüllere işlemek için bu organizasyonları düzenliyoruz. O’na itaat etmeli, O’na inanmalı ve O’nu çok sevmeliyiz. Sevgili Peygamberimizi anarak ve O’nun yolundan giderek O’nu kendimize her yönüyle örnek almalıyız. Ancak bu şekilde mutlu ve huzurlu bir hayat elde edebiliriz. Bu kapsamda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren bütün öğrencilerimizi de tebrik ediyorum. Cacabey Meydanını dolduran siz değerli Kırşehirlilerin ve bütün İslam âleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyorum.” dedi.

Kutlu Doğum Haftası kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile devam eden programa Valimiz Sayın Necati Şentürk ve eşi Sevim Şentürk,İl Müftüsü Osman Arslan Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Karadeniz, daire müdürleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.