11.05.2017

RAMAZAN AYININ HABERCİSİ BERAT KANDİLİ İLİMİZDE KUTLANDI

Rahmet ve mağfiret mevsimi Ramazan ayının habercisi Şaban ayının 15. gecesi Berat kandili dolayısıyla Kırşehir İl Müftülüğümüz tarafından 10 Mayıs Çarşamba günü Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde akşam namazından sonra bir program düzenledi.

Programda ilk olarak Kırşehir’de görev yapan imam-hatipler tarafından Kur’an-ı Kerim, ilahi ve mevlidi şerif okundu. Ardından İl müftümüz Osman Arslan tarafından günün önemine binaen bir vaaz verildi. Arslan vaazında Berat kandili konusunda vatandaşlara bilgiler vererek sözlerine şöyle devam etti. “Allah’ın Lûtfuyla bir Berat kandiline daha erişmiş bulunuyoruz. Bu kandil, Şaban ayının on beşinci gecesine denk gelen gece olmaktadır. Bu sebeple bu akşam mübarek Berat kandilidir.

Berat, suçtan veya borçtan kurtularak ele bir borçsuzluk belgesi almak anlamına gelmektedir. Bu anlamıyla bu gece, mü’minlerin yapacağı ibadetler, dualar, tevbe ve istiğfarlar sebebiyle Allah’ın hoşnutluğunu kazanarak, cehennemden kurtulup cennete girmeye lâyık hale gelmeleri manâsını taşımaktadır. Sevgili peygamberimiz de; “ Beş geceyi ihya edene cennet vacip olur. (Bunlar) 1- Terviye gecesi, 2- Arefe gecesi, 3- Kurban bayramı gecesi, 4- Ramazan bayramı gecesi, 5- Şabanın on beşinci gecesi (Berat kandili) dir” buyurmuşlardır.

Berat gecesinde Kur’an-ı Kerim’in topluca dünya semasına, Kadir gecesinde de oradan peyderpey Peygamberimize indirilmeye başlandığı bilgisi vardır. Bütün bu yönleriyle Berat Kandili mübarek ve önemli bir gecedir. Dolayısıyla bu gecenin kulluk adına iyi değerlendirilmesi gerekir.” dedi.

Gece, İl Müftümüz Osman Arslan’ın yaptığı dua ve akabinde kılınan yatsı namazı ile sona erdi.