19.06.2017

İÇ ANADOLU BÖLGESİ HUTBE OKUMA YARIŞMASI İLİMİZDE YAPILDI.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan Hutbe Okuma Yarışması Finali ilimizde yapıldı.

17.06.2017 Cumartesi günü Hoca Ahmet Yesevi Camiinde öğle namazından sonra yapılan yarışmada 8 ilden gelen İmam-Hatipler dereceye girebilmek için yarıştılar.

İl Müftümüz Osman Arslan'ın jüri başkanlığı yaptığı yarışmada, jüri heyeti ve camiye gelen vatandaşlar imam-Hatipleri ilgi ve beğeni ile takip ettiler. İl Müftümüz Osman Arslan burada yaptığı konuşmada, her yıl ülke genelinde imamlar ve müezzinler arasında etkili hutbe okuma, hafızlık, ezanı ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmalarının düzenlendiğini söyledi.

Hutbe yarışmasına Kırşehir'in yanı sıra Kayseri, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Aksaray ve Konya olmak üzere 8 ilin katıldığını aktaran Arslan, İlimizde yapılan yarışma neticesinde seçilecek bölge birincisinin İstanbul'da yapılacak Türkiye finaline gitmeye hak kazanacağını vurguladı.

Yapılan yarışma sonrasında Kayseri'den katılan İmam-Hatip Sadi Özmen birinci oldu.