21.06.2017

Kadir Gecesinde Kırşehir'de Camiler Doldu Taştı

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi'nde vatandaşlar camilere akın etti. Camilerin içerisinde yer bulamayan vatandaşlar, cami bahçelerinde hasır ve kilimlerin üzerinde namazlarını kıldılar.

Kur’an-ı Kerim'de, bin aydan hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi dolayısıyla Kırşehir'de camiler doldu taştı.

Kırşehir'de, Kadir Gecesi'nin feyzini yaşamak isteyen binlerce kişi, iftardan hemen sonra camilere akın etti. Hoca Ahmet Yesevi camisine gelenler, “Bin aydan daha hayırlı” olarak nitelendirilen Kadir Gecesi'nin manevi atmosferini teneffüs ettiler.

Hoca Ahmet Yesevi camisinin dolması üzerine, birçok kişi caminin avlusuna serdikleri seccade ve sergiler üzerinde teravih namazını kıldılar. Akşam namazından itibaren camilere akın eden Kırşehir’liler İl Müftümüz Osman Arslan’ın yapmış olduğu vaazı dikkatle dinlediler.

Halkımızın yoğun ilgi gösterdiği “Kadir Gecesi” programında İl Müftümüz Osman Arslan, Yatsı namazı öncesinde yapmış olduğu vaazında; “ Kadir Gecesi; Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne indirilmeye başladığı gecedir. Bunu, Kur’an-ı Kerim, Kadir Süresinde açıkça beyan etmektedir. Yüce Allah şöyle buyurur: “ Şüphesiz ki biz onu (Kur’an-ı) Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesinin ne olduğunu sana bildiren nedir? Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. O (gecede) melekler ve Cebrail, her iş için Rablerinin izniyle iner de iner. O gece şafak vaktine kadar, huzur ve selâmet gecesidir” (Kadir Sûresi/1-5)

Bu sûrenin ifadesinden anladığımıza göre Kur’an-ı Kerim’in, 610 yılında, Hira (Nur) mağarasında, iki cihan serveri Peygamberimize indirildiği, Ramazan ayının 27. Gecesinde, Hz. Cebrail Kur’an-ı Kerim'in Alâk süresinin ilk beş ayetini getirirken, Ona o kadar melek orduları eşlik etmişlerdir ki, adeta gökle yer arası ve yeryüzü meleklerle dolmuştur. Bu melekler, o gece her hayırlı işi, nice rahmetleri, istiğfarları beraberlerinde getirmişlerdir. Bu yüzden o gece sabaha kadar, huzur ve selâmet gecesi olmuştur” diye konuştu.

Kılınan teravih namazının ardından topluca tesbih namazı kılındı. Namaz çıkışında cemaate ikramlarda bulunuldu.