25.08.2017

İl Müftümüz  Osman Arslan’ın Kurban Bayramı Mesajı

İl Müftümüz Osman Arslan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Arslan mesajında; “Kurban ibadetinin hikmeti, kesilen kurbanının etini bizlerden daha fazla ihtiyacı olan kimselere ulaştırmakla, sahip olduğumuz nimet ve imkânları onlarla paylaşabilmekle ve neticede aramızdaki kardeşlik bağlarımızı güçlendirmekle gerçekleşir. Hazreti İbrahim ve oğlu İsmail’in sadakat ve teslimiyetini hatırlatan kurban ibadeti, bir yandan kişinin Allah’a yakınlaşmasını simgelerken, diğer yandan toplumda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına zemin hazırlar.

Bayramlar sevgiyi, huzuru toplumun bütün katmanlarına nakşettiğimiz, birbirimizi gerçek anlamda kardeş bilerek birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının öne çıktığı, yetimi, öksüzü sevindirmenin, yoksulu himaye etmenin, yakınlarımızdan başlayarak dargınları barıştırmanın ve birbirimizin gönlüne girmede adeta yarışa tutuştuğumuz en özel zamanlardır.

Bayramlar, tatil günleri değil en ulvi duyguların yaşandığı zamanlardır. Vatanımızın en ücra köşelerinde bile bulunan camilerimize koşarak hep birlikte Allah’ın huzuruna bayram namazı için durduğumuz, yılda 2 kez elimize geçen ender zaman dilimidir.

Bayramda dargınlığa, kırgınlığa, küskünlüğe son verelim. Bizlerin varlık sebebi olan Anne babalarımızı, aile büyüklerini unutmayalım. Hayır dualarını alalım. Evinde yatağının dahi dışına çıkamayacak olan hastalarımızı, yetim ve öksüzleri, kimsesizleri sevindirelim. Bizimle bu sevince katılamayan, hastanede, hapishanede bulunan yakınlarımızı ziyaret ederek gönüllerini alalım.

Bayramda, bizler vatanımızda huzur içerisinde bayram yaparken, yangın yerine dönen İslam coğrafyasında bayram geçirmek zorunda olan kardeşlerimize dua edelim.

İdrak edeceğimiz Kurban Bayramı, hem hacılarımız hem de tüm Müslümanlar için bir diriliş mesabesindedir. Bu bilinçle düşündüğümüzde bayramlarımız, her yıl Müslümanlık şuurumuzu yenileyen, millet olma irademizi diri tutan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet ve bereket dolu müstesna günlerdir. Bu vesileyle başta milletimiz olmak üzere Kırşehir’li kardeşlerimizin ve bütün İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik eder, Allah katında kurbanlarımızın makbul olmasını, bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma ruhu ile tüm dünyanın barış, huzur ve esenlik içinde yaşamasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ederim.

Osman ARSLAN

Kırşehir İl Müftüsü