01.11.2017

KUDÜS BAĞLANTILI UMRE TURLARI BAŞLADI

KIRŞEHİR İL  MÜFTÜLÜĞÜ KUDÜS UMRE KAYITLARI BAŞLADI

KIRŞEHİR İL  MÜFTÜLÜĞÜ 2017-2018 YILI KUDÜS BAĞLANTILI UMRE KAYITLARI BAŞLADI.

KIRŞEHİR İL MÜFTÜLÜĞÜ KUDÜS UMRE KAYITLARI BAŞLADI KIRŞEHİR İL MÜFTÜLÜĞÜ 2017-2018 YILI KUDÜS BAĞLANTILI UMRE KAYITLARI BAŞLADI.

KAYIT İÇİN İZLENECEK YOL VE İSTENEN BELGELER :

Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız ilan edilen Kudüs bağlantılı umre konaklama türüne ait banka kodu ile Türkiye Diyanet Vakfı Hac ve Umre Muhasebe Müdürlüğünce anlaşmalı bankalara açtırılan umre kurumsal tahsilat hesabına ücretini peşin olarak yatırdıktan sonra müracaatlarını kendisine en yakın il veya ilçe müftülüğüne veya elektronik ortamda hac.diyanet.gov.tr adresinden kendileri yapabileceklerdir.

Vatandaşlarımızdan isteyenlere Başkanlığımızın protokol düzenlediği Albaraka Türk Katılım Bankası ile Vakıf Katılım Bankası 6 taksit imkanı sunacak ve bu işlemden dolayı umre yolcusundan herhangi bir ücret ve vade farkı alınmayacaktır.

Kayıt yaptırdıktan sonra, müftülüklerden alacakları 2017-2018 umre kayıt form dilekçeyi 2 nüsha halinde doldurarak aşağıdaki belgelerle birlikte bir nüshasını ilgili müftülüğe teslim edecekler ve ayrıca kendilerinden;

1. Katılacağı tur tarihi itibariyle geçerlilik süresi en az bir yıl olan pasaport (Pasaportu kişiler çıkartacaklardır.)

2. Seyahat ücretinin yatırıldığını gösterir banka dekontu,

3. 45 yaşından küçük olup eşleriyle birlikte gidecek kadınlardan evlenme cüzdanı fotokopisi,

4. 45 yaşından küçük kadınlar ile 18 yaşından küçük erkekler için, birinci derece erkek akrabasıyla gidecek olanlardan akrabalık belgesi (vukuatlı nüfus kayıt örneği aslı) birinci derecede akrabası olmayanların ise müftülüklerden temin edilebilecek örneğe uygun olarak noterden alacakları muvafakatname ve taahhütname ( Bu belge Suudi Arabistan Büyükelçiliğinden/Konsolosluğundan vize almak için gereklidir)

NOT:1- Umre yolcusu, banka dekontu ile birlikte, il sağlık müdürlüklerince belirlenen sağlık merkezlerinden birine giderek, Menenjit ACW135Y aşısı yaptıracak ve alacağı aşı kartını umre süresi boyunca yanında bulunduracaktır.

2- Kontenjanlar 1. turda 40 kişi, 2. turda 50 kişi, 3-10. Turlarda ise 80 kişi ile sınırlıdır. Kayıt yapılan turlarda umre yolcu sayısı yeterli sayıda olmaması durumunda bir sonraki tura aktarılabilecek veya iptal edilebilecektir.

Kudüs Programı 3 Gün / 3 Gece

1. Gün/ Elhalil – Beytlahem - Eriha

 Sabah Namazı için Mescid-i Aksa Camiine gidiş ve otelimize dönüş

 Erken alınacak kahvaltının ardından El Halil şehrine hareket