28.11.2017

İL MÜFTÜMÜZ OSMAN ARSLAN MEVLİD KANDİLİ DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYINLADI

İl Müftümüz Osman Arslan, 29 Kasım Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece idrak edeceğimiz Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Arslan mesajında; “Ümmeti olmakla şeref duyduğumuz Rasuli Ekrem, bize hayat veren Kitabı Mübini, furkanı, mizanı ve hikmeti getirdi. O, Rabbimize, kainata ve insanlara karşı görevlerimizi öğretti. Hakkı, hakikati, adaleti, fazileti ve hidayeti hatırlattı. Allah'ın kelamını, örnek hayatıyla beyan etti ve onu yaşanan bir hayata dönüştürdü. Mekarimi ahlakı tamamladı. Kalpleri ve gönülleri birleştirdi. Kardeşliği dostluğu ve arkadaşlığı tesis etti. İnsanlığı mebde ve meadın bilgisiyle tanıştırdı.Bugün, bütün insanlık olarak intikamı, nefreti, kan dökmeyi önceleyen çağrılara değil, Efendimizin hikmet, merhamet, vicdan, adalet, hak ve hakikat yüklü çağrılarına ihtiyacımız var” dedi.

Başımızın tacı Hz.Muhammed (S.AV.) dünyayı şereflendirmiştir. Şu bir hakikattir ki Peygamber Efendimiz (S.A.V.) in insanlığa yaptıkları hizmetler pek büyük ve eşsizdir. O’nun, Peygamber olarak gönderildiği miladi altıncı asırda dünyanın her tarafı zulümler, karanlıklar ve sapıklıklar içindeydi. O zamanın Arabistan’ında, Doğu Roma’sında İran’ında insan ya vahşi, zalim, merhametsiz ve kaba bir varlıktı. Dağdan getirdiği odun parçasını yontarak tanrı edinen, kendi eliyle yoğurup şekil verdiği helvayı put yaptıktan sonra acıkınca onu yiyen bir insan kalabalığına Hz. Muhammed (S.A.V) peygamber olarak gönderilmişti. Hz. Peygamber (S.A.V.) kız evladını, toprağa diri diri gömen, bundan üzüntü ve utanç yerine neşe ve gurur duyan bir kitleden öyle bir millet meydana getirdi ki fertleri merhamet ve nezaketin canlı örneği oldular.

O, Kur’an-ı Kerim’de belirtildiği gibi, “Mü’minlerin sıkıntıya uğramalarından çok üzülen, mü’minlere çok düşkün, onları esirgeyen” bir şahsiyetti. İslam’a davet ettiği kimseler Müslüman olmayacaklar diye üzüntüsünden nerede ise kendisini mahvedecekti. Hz. Peygamber Efendimiz bütün ömrünü insanları Allah’a davetle geçirmiş bunun için sevinmiş, bunun için üzülmüş, bunun için harbe girmiş ve nihayet bunun için Allah’a yalvarmıştır. Müslümanlarla Mekke müşrikleri arasında meydana gelen büyük Bedir Muharebesinde, iki ordu karşı karşıya geldiği zaman Rasul-i Ekrem kendinden geçmiş bir halde ellerini göğe kaldırmış: “Ya Rabbi, bugün va’dini yerine getir” diye yalvarmıştır. O kadar kendinden geçmiştir ki ihramı omuzundan düştüğü halde farkına varamamış, secdeye kapanarak: “Ya Rabbi! Şu birkaç canda bugün telef olursa ta kıyamet gününe kadar sana kulluk eden bulunmaz!” demişti.

Yüce Allah Peygamberimizi (S.A.V.) bize örnek göstermiş ve onu model almamızı emretmiştir. Şu halde bize düşen görev, onu yakından tanımak, ahlakını ve hayat tarzını öğrenmektir. Bugün, bütün insanlık olarak intikamı, nefreti, kan dökmeyi önceleyen çağrılara değil, Efendimizin hikmet, merhamet, vicdan, adalet, hak ve hakikat yüklü çağrılarına ihtiyacımız var. Bugün, çoraklaşan yüreklerimizin O’nun rahmet damlalarıyla hayat bulmasına ve yeniden fethedilmesine çok ihtiyacımız var.

Bugün, O’nun gözüyle insanlığa bakabilmeye, O’nun yüreğiyle tüm acı ve kederleri hissedebilmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bugün, her yönüyle O’nu örnek almaya, O’nun ahlakıyla ahlaklanmaya; sünnetini, benliğimizi her türlü kötülükten koruyacak erdemli tutum ve davranışlara dönüştürebilmeye çok ama çok ihtiyacımız var. Salât-u selam, tahıyyat-u ikram, her türlü ihtiram Efendimiz (s.a.s)’e, onun âline, ashabına ve O’nun yolundan gidenlere olsun. Bu vesileyle 29 Kasım Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece idrak edeceğimiz mübarek Mevlid Kandilinizi tebrik ediyorum.

01 Aralık 2017 Cuma günü Valiligimiz tarafından organize edilen “Mevlidi Nebi etkinlikleri” programına bütün vatandaşlarımızı davet ediyorum. Akşam namazından sonra Hoca Ahmet Yesevi Camiinde yapacağımız mevlid programlarına ve diğer camilerimizde de mevlid ve vaaz programlarımıza bütün Kırşehir halkını davet ediyorum. Bu mübarek gece hürmetine dünyanın farklı coğrafyalarında zulüm gören Müslüman kardeşlerimize Yüce Allah (c.c.)`tan nusret diliyorum. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) Efendimizin dünyayı şereflendirmesinin yuvalarımıza, insanlığa huzur ve barış getirmesini Cenab-ı Hak’tan temenni ve niyaz ediyorum”.

Osman ARSLAN

Kırşehir İl Müftüsü