10.05.2018

2018 YILI HAC SEMİNERİ YAPILDI

2018 yılında İlimizden hacca gidecek vatandaşlarımız için düzenlenen Hac Seminerleri İl Müftülüğümüz Konferans Salonunda ve Müftülük altında bulunan H.Ali Cihan Camiinde yapıldı.

07/05/2018 Pazartesi günü başlayan seminerin son programı 10.05.2018 Perşembe günü saat:08.30’da İl Müftü vekilimiz Hasan Hüseyin ARSLANTÜRK tarafından verildi.

08/05/2018 Çarşamba günü toplam 233 hacı adayının aşıları Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri tarafından Menejit aşıları yapıldı.

Düzenlenen hac seminerleri İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin ARSLANTÜRK, Hac ve Umre Şube müdürü Bekir MURAT, Uzman Vaiz Şevket ŞİMŞEK, Vaizler İbrahim ÖZGER ve Nuran DEMİR tarafından verildi. Seminerlerde haccın anlamı ve önemi, hac menasiki, temel sağlık bilgileri, bayanlara yönelik özel konular anlatılarak, hac farizası uygulamalı olarak gösterildi. Ayrıca düzenlenen seminerlere bu yıl hacda görev alacak olan din görevlileri de katıldı.

Düzenlenen “Hac Eğitimi Bilgilendirme Seminerleri”nin son gün programında İl Müftü Vekilimiz Hasan Hüseyin ARSLANTÜRK; hacı adaylarına haccın mana ve önemini anlattı. Haccın bir seyahat değil manevi bir yolculuk olduğunu ve bu yolculuğun oldukça meşakkatli olduğunu, bu sebeple sabırlı ve hoşgörülü olunması gerektiğini hacı adaylarına hatırlattı. Hac ibadetinin eda edildiği anda dikkat edilecek hususları, telbiyeler ve tekbirleri hacı adaylarına anlattı.

“Hacca gidecek hacı adaylarının Kırşehir’den başlayarak yolculuk esnasında, Mekke ve Medine’de Hac görevini yerine getirirken birçok hususa dikkat etmesi gerekiyor. Hac oraya gittikten sonra artık bedenen yapılan bir görev oluyor. Ne kadar külfet varsa o kadar nimet vardır. Hac ibadeti yorucu bir ibadet fakat bir o kadar da tatlı ve muazzam bir ibadettir. “Mebrûr Haccın karşılığı ancak Cennettir” buyuruyor Peygamber Efendimiz… Mebrûr Hac, kişinin Hacdan sonraki hayatında da güzel ve temiz yaşamasına denilmektedir. Bizi Hacdan önceki hayat ve Hacdan sonraki hayat bekliyor. Hac gibi zor bir ibadeti geceyi gündüze katarak, uykusuz, yorgun yapılan bir ibadeti Rabbim hepimize hakkıyla yapmayı nasip etsin. Hacılık eşi benzeri bulunmayan bir değer ve meşakkatli bir ibadettir.” şeklinde konuştu.

Seminere katılan hacı adayları, düzenlenen hac eğitim seminerinin kendileri için çok verimli geçtiğini belirterek, böyle bir hizmeti sundukları için Kırşehir İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin ARSLANTÜRK’e teşekkür ettiler.