22.05.2018

KARDEŞ iL MÜFTÜLERİ KIRŞEHİR'DE BİR ARAYA GELDİ

Vaaz ve İrşad faaliyetlerine önem veren Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı Kardeş İl Projesi kapsamında komşu ve kardeş Şehir İl Müftülükleri 21.05.2018 Pazartesi günü İlimizde bir araya geldi.

İl Müftümüz Mehmet YAMAN´ın daveti üzerine komşu Kardeş İl Müftüleri ve il Müftü yardımcısı Hasan Hüseyin ARSLANTÜRK, iftar programıyla bir araya gelerek farklı camilerde vaaz ettiler.

Programa katılan Nevşehir İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK Ahmet Yesevi Camisinde, Aksaray İl Müftüsü Cemalettin BAL Lale Camisinde, Kayseri İl Müftü Yardımcıları Atıf AKŞİT ve Mehmet İZCİ Mermerler Camisinde, Niğde Müftüsü Alaattin GÜRPINAR Mamuriyetül Hamidiye Camisinde, Kırıkkale İl Müftüsü Şahin YILDIRIM ise Hz.Osman Camisinde cemaate vaaz-ı nasihatte bulundular.

Komşu ve kardeş şehir İl Müftülükleri arasında iletişimi artırmak ve hizmet birliğini sağlamak maksadıyla düzenlenen vaaz programı ve Teravih namazı sonrası Kardeş İl Müftülerine İl Müftümüz Mehmet YAMAN’dan Kırşehir´de yürütülen Din Hizmetleri hakkında bilgi aldılar ve Yapılan çalışmaları beğendiklerini dile getirerek bu güzel davetlerinden dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.