03.07.2018

MÜFTÜLÜK PERSONELİNE İŞARET DİLİ KURSU VERİLMEYE BAŞLANDI.

Kırşehir İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğü organizesiyle 03.07.2018 Salı günü, cami ve Kur’an kursu personelimize yönelik “İşaret Dili Kursu” dersleri başlatıldı.

İl Müftülüğü konferans salonunda  gerçekleşen kursta, Halk Eğitim Merkezi Öğreticisi Safa Ali ASLAN İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara  “İşaret Dili Kursu”  dersleri verilmektedir.

Düzenlenen kurs toplamda 120 saat olacak şekilde devam edecektir. Bu 120 saatlik “İşaret Dili Kursu” eğitimi verilmesi planlanmaktadır.

Kursun açılışında bir konuşma yapan İl Müftümüz Mehmet YAMAN; “ İletişim, duygu ve düşünceyi ifade etme şeklidir. İşitme engelliler için de iletişim aracı işaret dilidir. İşaret dilini öğreterek işitme engelli bireyleri anlamak, hayatı onlar için daha yaşanabilir hale getirmek ve hayatın her alanında onlara kolaylık sağlamak önem arz etmektedir.” dedi