14.07.2018

15 Temmuz Etkinlikleri Kapsamında “Dini İstismar Eden Terör Örgütleri İle Mücadele “ konulu Panel Düzenlendi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Programı kapsamında İl Müftülüğümüz tarafından Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Yunus Keleş ve Ankara Müftülüğü Uzman Vaiz Ayşe Akkoç’un konuşmacı olarak katıldığı “Dini İstismar Eden Terör Örgütleri İle Mücadele”  isimli panel düzenlendi.

Düzenlenen programa Kırşehir Valisi sayın İbrahim AKIN, İl Müftümüz Mehmet YAMAN, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan BİLGİN, İl Emniyet müdürü İsmail Hakkı AKYÜZ, daire müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu yöneticileri, Din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal marşının okunması ile başlayan programda daha sonra görevliler tarafından “Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan ezanlara” temasıyla sela okundu. Okunan selanın ardından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Açılış konuşmasını İl Müftümüz Mehmet YAMAN yaptı. YAMAN; “FETÖ terör örgütü hainlerinin 15 Temmuz gecesi yapmaya çalıştığı kanlı darbe girişiminde necip milletimiz, bu ülkeyi bölmeye çalışan hainlere karşı Kurtuluş savaşında, Çanakkale'de düşmana nasıl cevap vermişse 15 Temmuz gecesinde de cevabı aynı şekilde vermiştir. Bu aziz milletin evlatları, 15 Temmuz gecesi adeta tarih yazmıştır. 15 Temmuz şehitlerimizi ve vatanı, milleti, devleti, bayrağı, mukaddesatı uğruna can veren bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Rabbim o acı günleri bizlere bir daha yaşatmasın. Birliğimiz ve dirliğimiz daim ve kaim olsun.” dedi.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Yunus Keleş ve Ankara Müftülüğü Uzman Vaiz Ayşe Akkoç’un konuşmacı olarak katıldığı ‘Dini İstismar Eden Terör Örgütleri İle Mücadele’ isimli panele geçildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur, insanın Allah ve peygamber ile olan bağını ve diğer insanlar ilişkilerini samimiyet ve doğruluk üzerine kurduğunu söyledi.

Ülkede hain bir ihanet şebekesinin insanların samimiyetini, dini hassasiyetini kullandığını dile getiren Bodur, konuşmasına şöyle devam etti; "Hadis-i şeriflere bakıldığında Allah'a ve İslam dinine büyük bir huşu ve samimiyet içerisinde bağlılık gereklidir. Samimiyetin yanında İslam dini kulluğun sadece Allah'a yapılması gerektiğini, Allah'ın rızasını kazanmak için dini vecibeler yapılırsa, ibadet ibadettir, kulluk da ancak böyle kulluk olur.

Samimiyet ile inanmak ve insanlığa zararlı olmayan işler içerisinde olmaktır. Milletin sadaka, zekatını kurbanlarını çalarak örgütlenenler, İslam aleminin göz bebeği olan Türkiye'de bu millete karşı bir hain kalkışmaya cüret ettiler. Kurtuluş Savaşında bizler iman üstünlüğü ile bunu başararak memleketimizi koruduk, 15 Temmuz'da da aynı şekilde koruduk. Din kisvesi altında, aslında husumet dolu olan bu ihanet şebekesi, milletine silah doğrulttu. Hain örgüt insanların samimiyetini ve dini hassasiyetlerini kullanarak ülkeye, millete zarar verdi." dedi.

Katılımcılar tarafından ilgi ile takip edilen panel sonrası vatandaşlar Valimiz İbrahim AKIN ve İl Müftümüz Mehmet YAMAN’a teşekkür ettiler.