14.07.2018

15 Temmuz Etkinlikleri Kapsamında İlimizde Görev Yapan Personele Yönelik “Dini İstismar Eden Terör Örgütleri İle Mücadele “ konulu Panel Düzenlendi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Programı kapsamında İl Müftülüğümüz tarafından 14/07/2018 Cumartesi günü İlimiz merkez ve köylerinde görev yapan İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım, Kur'an Kursu öğreticilerine yönelik olarak İl Kültür Müdürlüğü Konferans salonunda saat:10.30'da Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Yunus Keleş ve Ankara Müftülüğü Uzman Vaiz Ayşe Akkoç’un konuşmacı olarak katıldığı “Dini İstismar Eden Terör Örgütleri İle Mücadele”  isimli panel düzenlendi.

Düzenlenen programa İl Müftümüz Mehmet YAMAN, İlçe Müftüleri, İlimiz merkez ve köylerinde görev yapan İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım, Kur'an Kursu öğreticileri ve İl müftülüğü daire personeli katıldı. Program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını İl Müftümüz Mehmet YAMAN yaptı. YAMAN konuşmasında; “FETÖ terör örgütü hainlerinin 15 Temmuz gecesi yapmaya çalıştığı kanlı darbe girişiminde necip milletimiz, bu ülkeyi bölmeye çalışan hainlere karşı Kurtuluş savaşında, Çanakkale'de düşmana nasıl cevap vermişse 15 Temmuz gecesinde de cevabı aynı şekilde vermiştir." dedi.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Yunus Keleş ve Ankara Müftülüğü Uzman Vaiz Ayşe Akkoç’un konuşmacı olarak katıldığı ‘Dini İstismar Eden Terör Örgütleri İle Mücadele’ isimli panele geçildi. Katılımcılar tarafından ilgi ile takip edilen panel sonrası İl Müftümüz Mehmet YAMAN programa katılan misafirlere günün anısına hediye takdiminde bulundu, ardından program sona erdi.