16.07.2018

İLİMİZDEN EK KONTENJANDAN HACCI ÇIKAN 39 HACI ADAYINA MÜFTÜLÜĞÜMÜZCE HAC EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ.

2018 yılı haccında İlimizden hacca gidecek ek kontenjandan haccı çıkan 39 hacı adayı için  düzenlenen Hac Seminerleri İl Müftülüğü altında bulunan H.Ali Cihan Camiinde  başladı.

16 Temmuz 2018 Pazartesi günü saat:08.30’da başlayan seminerin ilk dersi İl Müftümüz Mehmet YAMAN tarafından verildi.

Düzenlenen hac seminerinde İl Müftümüz Mehmet YAMAN; ” İbadet bilinci ve hac ibadeti, Ana hatlarıyla hac Menasiki (Niyet, Telbiye, İhram, Tavaf, Say,  Vakfe, Şeytan Taşlama, Kurban vb.) konularında hacı adaylarına bilgiler verdi.

Düzenlenen “Hac Eğitimi Bilgilendirme Seminerleri”nin ilk gün programında konuşan YAMAN; hacı adaylarına haccın mana ve önemini anlattı. Haccın bir seyahat değil manevi bir yolculuk olduğunu ve bu yolculuğun oldukça meşakkatli olduğunu, bu sebeple sabırlı ve hoşgörülü olunması gerektiğini hacı adaylarına hatırlattı. Hac ibadetinin eda edildiği anda dikkat edilecek hususları, telbiyeler ve tekbirleri hacı adaylarına anlattı.

Seminere katılan hacı adayları, düzenlenen hac eğitim seminerinin kendileri için çok verimli geçtiğini belirterek, böyle bir hizmeti sundukları için İl Müftümüz Mehmet YAMAN’a teşekkür ettiler.