19.07.2018

İLİMİZDEN HACCA GİDECEK 130 HACI ADAYI DUALARLA KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac organizasyonu ile ilimizden kutsal topraklara gidecek 130 hacı adayı dualarla uğurlandı.

Kırşehir’den Diyanet İşleri Başkanlığı Hac organizasyonu ile hacca gidecek olan 130 hacı adayı Ankara-8. Kafile olarak 19/07/2018 Perşembe günü saat:21.00’de Cacabey camii önünde düzenlenen program ile kutsal topraklara uğurlandı. Kaman İlçe müftüsü Ömer CAN’ın kafile başkanı olarak görev aldığı Kafile’de ilimizden 3 din görevlisi, Ankara’dan 1 din görevlisi olmak üzere 4 din görevlisi ile 1 bayan irşat görevlisi hacı adaylarına hizmet edecek.

Cacabey camiinde kılınan akşam namazından sonra Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa Kırşehir valisi İbrahim AKIN İl Emniyet müdürü İsmail Hakkı AKYÜZ, daire müdürleri, Din görevlileri, hacı adayları ile hacı adaylarının yakınları katıldılar. Okunan tekbir, telbiye, tehlil ve ilahilerin ardından İl Müftüsü Mehmet YAMAN dua yaptı. YAMAN yapmış olduğu duasında; Kendilerini gören dünya müslümanlarının; “Bakın bakın şu hacı adayı da Türkiye’den geldi, ne güzel hacıdır ne mübarek insandır” dediği meleklerin dahi imrenmelerini kendilerine nasip eyle Allah’ım. Emekleri boşa gitmiş olarak değil duaları kabul olunmuş olarak memleketimize geri gelmelerini nasip eyle, Hacılarımızı uğurlamak üzere gelen bu kardeşlerimizin de selamlarını sana gönderiyoruz kabul eyle Allah’ım. Bu hacı kardeşlerimizin salimen görevlerini yapıp memleketimize geri dönmelerini nasip eyle Allah’ım.” diyerek dua etti.

Yapılan duanın ardından hacı adayları otobüslerine bindiler. Kırşehir valisi İbrahim AKIN hacı adayları ile otobüslerinde görüşerek o mübarek beldelere selam götürün, yolunuz açık olsun diyerek Hacı adaylarını uğurladı.

Düzenlenen programda hacı adaylarının ve yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. 130 kişilik ilk hac kafilesi daha sonra Ankara Esenboğa Havaalanına uğurlandı. Oradan da Medine'ye hareket edecek olan Kırşehir'li hacı adayları hac görevlerini yerine getirdikten sonra 02 Eylül'de Kırşehir'e dönecek. Öte yandan ek kontenjandan haccı çıkan 39 hacı adayıda Ankara 30. kafile olarak 07 Ağustos Salı günü saat:21.30'da Cacabey camii önünden kutsal topraklara uğurlanacaklar.