22.04.2017

İL MÜFTÜLÜĞÜMÜZ TARAFINDAN "HZ.PEYGAMBER ve GÜVEN TOPLUMU" KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ....

İl Müftülüğümüz 22.04.2017 Cumartesi günü Peygamber efendimizin dünyaya teşriflerinin sene-i devriyesi münasebetiyle Kutlu Doğum programı tertip etti.

İl Müftülüğümüzün düzenlediği Kutlu Doğum programı Aşıkpaşa Kapalı Spor salonunda saat:14.00’de gerçekleşti. Düzenlenen programa Valimiz sayın Necati Şentürk, Konya İl Müftüsü Prof.Dr.Ali Akpınar, İl Müftümüz Osman Arslan, Daire müdürleri, İlçe Müftüleri, Din görevlileri, Kur’an Kursu öğreticileri ve vatandaşlar katıldı. Program Akçakent İlçe Müftüsü Osman Bayram Latifoğlu’nun okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı.

Daha sonra açılış Konuşmasını İl Müftümüz Osman Arslan yaptı. İl Müftümüz konuşmasında şunları söyledi. "Kutlu doğum haftası münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz bu programa hoş geldiniz. Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed(sav)’in doğum yıldönümünün; tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk ve adalet getirmesi dileğiyle sözlerime başlıyorum.

Peygamberimiz Hz.Muhammed;( s.a.v.)insanlar içinden seçilmiş,inanlara karşı çok şefkatli ;ve merhametli bir Peygamberdir. Özü sözü bir olan peygamberimiz, kendisi için istediğini ümmeti için istemiştir ve bu hususta şöyle demiştir. "Hiçbiriniz kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için istemedikçe (gerçek anlamda) iman etmiş olamaz”.dedi.

İl Müftümüzün konuşmasının ardından Konya İl Müftüsü Prof.Dr. Ali Akpınar, Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2017 yılı Kutlu Doğum Haftasının ana teması olan “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferans verdi. Akpınar konuşmasında; “O’nu anmak için bir araya gelmek ne güzel, O’nu anlatmak için bir araya gelmek ne güzel. Allahu Teala Kur’an-ı Kerim’in de bir çok ayetinde onu anlatıyor. Bir çok ayeti kerimede adı güzel kendi güzel, yurdu güzel, kurmuş olduğu toplumu güzel, yetiştirdiği toplumu anmak ve anlamak için burada bir araya geldik.

O gelmeden dünya karanlıktı o gelince dünya aydınlandı. O’nun sünneti bizleri aydınlatmaya hazır. Bugün insanlık onun geldiği dönemin insanından daha fazla onun değerlerine daha fazla muhtaç.” Dedi.

Dinleyenlerin ilgi ve beğeni ile dinledikleri Konya İl Müftüsü Prof.Dr Ali Akpınar' a daha sonra Valimiz sayın Necati Şentürk tarafından hediye ve çiçek takdimi yapıldı.