07.06.2017

Kırşehir İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Kırşehir Şubesince İftar Yemeği Programı Düzenlendi

Kırşehir İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kırşehir Şubesi tarafından organize edilen “İyilik Sofrası” adlı iftar yemeği Bölge Yatılı Kur’an Kursu Yemekhanesinde verildi.
07.06.2017 Çarşamba günü düzenlenen iftar programına İlimiz’de görev yapan daire müdürleri, ilçe müftüleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti, hayırsever İş adamları, yazılı ve görsel basın mensupları, Diyanet İşleri Başkanlığınca İstanbul’da düzenlenen 5. Uluslararası Hafizlik ve Kur'an-i Kerim'i Guzel Okuma Yarışmasında dereceye giren hafızlardan Endonezyalı Feriza Hasan, Tanzanyalı S. Mussa Ramadhadi ve İstanbul’dan Mustafa Kızılcaoğlu, müftülük personeli ve çok sayıda davetli katıldı.
Tanzanyalı S. Mussa Ramadhadi’nin tilavet ettiği Kur’an’ı Kerim ile başlayan program ezan okunmasıyla devam etti. Yapılan iftarın ardından konuşan il müftümüz Osman Arslan, davete katılanlara teşekkür ederek katılımlarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İl müftümüz Osman Arslan, “Cenabı Allah şükrünü eda etmeyi nasip etsin. Ramazan rahmet ve mağfiret ayı olmasının yanında, aynı zamanda yardımlaşma ve paylaşma ayıdır. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın hazırladığı “Üzerinde Kardeşinin Hakkı var Bu Ramazan ve Her Zaman” sloganıyla yola çıktık.
“Memleketimizde de muhtaç olan kimseler var onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Açlık çeken mümin kardeşlerimize de bizler Türkiye Diyanet Vakfı olarak elimizden geleni yapıyoruz. Oruçlarımızı Cenabı Hak kabul etsin, bizleri Ramazan bayramına da kavuştursun inşallah. Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum, katıldığınız için teşekkür ediyorum.” dedi.
Daha sonra İftar yemeğine katılan misafirler İl Müftümüz Osman Arslan’a teşekkür ederek il müftülüğünden ayrıldılar.