20.06.2017

İL MÜFTÜMÜZ KADİR GECESİ VESİLESİYLE BİR MESAJ YAYINLADI

Kadir Geceniz Mübarek Olsun!

İl Müftümüz Osman ARSLAN Kadir Gecesi Vesilesiyle Bir Mesaj Yayınladı. Arslan: “ Sabır, şükür, bereket ve huzur ayı olan bir Ramazanın daha sonuna doğru yaklaşıyoruz. Bu, aynı zamanda üç aylar boyunca en çok beklediğimiz Kadir Gecesine de gelip kavuştuğumuz anlamına gelmektedir.

İnşallah 21 Haziran 2017 Çarşamba günü akşam Mübarek Kadir Gecesini idrak etmiş olacağız. Kadir Gecesi, Kur’an-ı Kerim'in ifadesiyle “Bin aydan hayırlı” bir gecedir.

Müslümanların iyilik ve ibadetlerinin sevaplarının binlerce kat arttırıldığı, maneviyatın sabaha kadar sağanak halinde yağdığı bir gecedir.

Kadir Gecesi, günahların silinip affedildiği ve tevbelerin kabul edildiği bir gecedir. Peygamberimiz (s.a.v.) bu konuda şöyle buyurmaktadır: “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir Gecesini ihya ederse, geçmiş günahları bağışlanır”. Bin aydan daha hayırlı olarak ifade edilen Kadir gecesini idrak ve ihya eden bir Müslüman, günahlardan uzak, sırf ibadetle geçirilmiş 84 yıllık bir bereketli ömür kazanacaktır.

Böyle bir Mübarek geceyi karşılamaya hazırlandığımız şu günlerde, Ramazanımızın mübarek olmasını yeniden dilerken, oruçlarımızın makbul, kulluğumuzun muteber olmasını Yüce Mevlâdan niyaz ediyorum. İdrak edeceğimiz Kadir Gecesi’nin, Kırşehir’li kardeşlerimize, ülkemize, milletimize ve tüm İslam âlemine hayırlar ve huzurlar getirmesini Yüce Mevlâ’dan diliyorum. Affımıza ve bağışlanmamıza vesile olmasını niyaz ediyorum.

Osman ARSLAN

İl Müftüsü