16.08.2017

Kırşehir'den 133 Hacı adayı ile 5 Din Görevlisi kutsal topraklara uğurlandı

Hac ibadetini ifa etmek üzere kutlu yolculuğa çıkan Kırşehir’li hacı adayları Cacabey Camii önünde düzenlenen tören ile kutsal topraklara uğurlandılar.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 yılı hac organizasyonu ile Hacca gidecek hacı adayları için düzenlenen programla kutsal topraklara uğurlandı.

Kırşehir’den hac ibadetini ifa etmek üzere kutlu yolculuğa çıkan Kırşehir’li hacı adayları Ankara-17 kafile olarak 15/08/2017 Salı günü saat:10.00 da Cacabey Camii önünde düzenlenen programa İl Müftümüz Osman Arslan ile görevliler ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı uğurlama programıyla kutsal topraklara uğurlandılar. Cacabey Camiinde okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program din görevlilerinin icra ettikleri ilahi, kaside ve salavat-ı şerife ile devam etti.

İl Müftümüz Osman Arslan burada yaptığı konuşmada, hacı adaylarından ülkemizin birliği ve dirliğinin daim olması, vatanımız, milletimiz ve İslam aleminin huzur ve sükûneti için bol bol dua etmelerini istedi.

Program İl Müftümüz Osman Arslan’ın yaptığı duanın ardından tekbirler ve salâvatlarla hacı adaylarının otobüslere bindirilerek uğurlanması ile sona erdi.

Kafile başkanlığını il Müftülüğümüz Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü İsmail Koç’un yaptığı kafilede; Bayan İrşat görevlisi Kümbetaltı Camii Kız Kur’an Kursu öğreticisi Suna Yavuz, Din görevlisi olarak İlimiz merkez Gökbulut Camii İmam Hatibi Osman Koç, Hz.Osman Camii Müezzini Yaşar Durmuş ve İmamı Rabbani Camii İmam Hatibi Abdullah Soylu görev yapacaklar.

16.08.2017 Çarşamba sabah saat:05.10’da Ankara Esenboğa Havaalanından Cidde’ye hareket edecekler oradan da otobüslerle Mekke’ye geçecekler. Maabde bölgesinde bulunan Fecri Bedi-6 otelinde kalacak olan hacı adaylarımız 18/09/2017 Pazartesi günü Medine’den hareket ederek saat:01.10’da hac ibadetlerini tamamlayarak Türkiye’ye dönecekler.

İl Müftülüğü olarak hacı adaylarımıza hayırlı yolculuklar diliyoruz.