21.12.2017

Hac kayıtlarının başlaması ile beraber Hacca gitmek isteyen vatandaşlar İl müftülüğüne akın etti

Kırşehir'de Hacca gitmek isteyen vatandaşlar, Hac kayıtlarının başlaması ile beraber müftülüğüne akın etti.

Kayıtlara yoğun ilginin olduğunu söyleyen İl Müftümüz Osman Arslan; "Vatandaşlarımız kutsal beldelere olan aşkı ve şevki yoğun olduğu için kayıtların başladığı ilk gün müftülüklerimize koşarak geldiler. Kayıtlarda yoğunluk var. Ben şimdiden kayıt olan Hacı adaylarımızın Hac kuralarının çıkmasını ve hayırlı bir şekilde gidip gelmelerini, birliğimiz ve dirliğimiz için dua etmelerini temenni ediyorum" dedi.

Kayıtların 29 Aralık'ta biteceğini hatırlatan Arslan, "2018 Hac Ön Kayıtlarımız bugün itibariyle başladı, 29 Aralık'ta da sona erecek. 25 Ocak 2018 'de de hac kuraları çekilecek. Kuralarda ismi çıkan hacı adaylarımız kesin kayıtlarını yaptıracaklar. Kurlarda isimleri çıkan kardeşlerimiz ya Diyanet İşleri Başkanlığımızla ya da A grubu sehayat acentaları ile hacca gidecekler. " dedi.