12.04.2018

İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin ARSLANTÜRK'den Mirac Kandili Mesajı

13.04.2018 Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece Peygamberimizin Allah-ü Tealan'ın huzuruna kabulü anlamına gelen kutlu Mirac gecesini idrak edileceğiz.

Mirac, Receb ayının 27. gecesi Cenab-ı Hakkın daveti üzerine Cebrail (as) rehberliğinde Peygamber Efendimiz’in (SAV) Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksâ'ya, oradan semaya, yüce âlemlere, İlâhî huzura yükselmesidir.

Hz. Cebrail ile birlikte Peygamberimiz (SAV) Sidretü l-müntehâ'ya geldi. Daha sonra Hz. Cebrail'in rehberliğinde Cenneti, Cehennemi, âhiret menzillerini ve bütün âlemleri gezdi, gördü, Mekke' ye döndü.

Hz. Peygamberin Miracı hem kendisi hem de etrafındakiler için bir sınav olduğu gibi, Mü’minler içinde bir sınavdır. Hedef, Mirac'ın tarihsel olarak zaman, mekan ve mahiyetinin sırrına ermek değil, bu ümmete verdiği mesajı bir mü’minin ruhunda hissetmesi ve kendi miracı'nın zemini ni hazırlayarak onu gerçekleştirmesidir.

Mirac, beşerilikten insanlığa yükseliştir. Müslümanlar bu yükselişi tıpkı Resul-i Ekrem (SAV) gibi ancak Allah’ın razı olacağı bir hayatı yaşayarak gerçekleştirirler. Mirac, göklere olduğu kadar insanın kendi semasına yani kalbine ve iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuktur.

Mirac yolculuğundan dönüşte Sevgili Peygamberimizin ümmetine getirdiği emanetlerin ilki şirk günahını işlemeksizin ölenlerin Allah’ın affına nail olacağı, her gün beş vakit namazın farz olması ve Bakara suresinin son ayetleridir.

Peygamberimizin Kur’an'da geçen duası da diyebileceğimiz Muhammed ümmetine mahsus duayla mesajımızı tamamlarken mirac kandilinin Kırşehir'imize, ülkemize, gönül coğrafyamıza barış, huzur, bereket getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.

Ey Rabbimiz! Unutur ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma. Ey Rabbimiz! Bize bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme, bizi affet, bizi bağışla, bize acı, sen bizim Mevlamızsın. Kafirler topluluğuna karşı bize yardım et. (Bakara 286)

Mirac,  Kandilinin devletimize, milletimize, şehrimize, ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim.

Hasan Hüseyin ARSLANTÜRK

Kırşehir İl Müftü Vekili