17.04.2018

"18 Yaş Üstü Bayanlar Kur'an-ı Kerim-i Güzel Okuma Yarışması” İl Finali Gerçekleşti

Diyanet İşleri Başkanlığımız Kur’an Kurslarına katılımı artırmak, öğrencilerimizin İtikat, İbadet, Ahlak, Siyer-i Nebi ve Temel Dini bilgileri öğrenmeye, Kur’an-ı Kerim-i güzel okumaya teşvik amacıyla İl Müftülükleri ve İlçe Müftülükleri aracılığı ile çeşitli yarışmalar yapmaktadır.

Bu çerçevede Kırşehir İl Müftülüğü, İl genelinde bulunan Kur’an kursları arasında 17 Nisan 2018 tarihinde “Kur’an-ı Kerim’i Güzel okuma” yarışması düzenledi.

Jüri başkanlığını İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin ARSLANTÜRK’ün yaptığı yarışmada ayrıca İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü  İsmail KOÇ ve Kur’an Kursu Öğreticisi Arzu DEMİRCAN’da jüride yer aldı.

17 Nisan 2018 Salı günü saat:10.30’da İl Müftülüğü Konferans salonunda yapılan yarışmada 18 yaş üstü bayan öğrenciler arası Kur’an-ı Kerim-i güzel okuma yarışmasına 4 öğrenci katıldı. Yapılan yarışma sonrasında Kaman İlçe Müftülüğü Hediye Güngör Kız Kur’an Kursu öğrencisi Yeliz YAMAN birinci, Merkez 1071 S.Alpaslan Kız Kur’an kursu öğrencilerinden Nilüfer GÜVEN  ikinci olurken Mucur İlçe Müftülüğü Ünsaldı Kız Kur’an kursu öğrencisi Fatma KAPLAN üçüncü oldu.

Yapılan yarışma sonucunda İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin ARSLANTÜRK dereceye girenlere hediye verdi.