29.04.2018

İL MÜFTÜ VEKİLİMİZ HASAN HÜSEYİN ARSLANTÜRK BERAT KANDİLİ NEDENİYLE BİR MESAJ YAYINLADI

Rahmet, mağfiret ve Cehennemden kurtuluş mevsimi mübarek Ramazan ayının habercisi BERAT GECESİ’ni 30 Nisan 2018 Pazartesi gecesi idrak edeceğiz. Kameri takvime göre Şaban ayının 15. Gecesine denk gelen bu gece, Resûl-i Ekrem Efendimizin ibadet, tövbe, istiğfar ve dualarla geçirdiği önemli bir gecedir.

Ruha ağır gelen her türlü sıkıntıdan, mümini yaralayan hata ve günahlardan arınma, Allah’ın rahmet ve affına erişme, temize çıkma, suçtan ve cezadan kurtulma gecesi olan Berat Gecesi, müminler için eşsiz bir fırsat ve imkândır. Çünkü bu gecede yapılacak ibadetler, hayır ve hasenatlar, tövbe ve istiğfarlar, dua ve niyazlar ayrı bir önem arz etmektedir. Rahmet Peygamberi Efendimiz ( Aleyhisselâm) bu gecenin faziletiyle ilgili şöyle buyuruyor; “ “Şaban ayının 15. gecesini ibadet ile geçirin, gündüzünde oruç tutun. Çünkü Yüce Allah; bu gece güneş doğuncaya kadar dünya semasına rahmeti ile tecelli eder ve şafak sökene kadar;  Tövbe eden yok mu affedeyim. Rızık isteyen yok mu; rızık vereyim. Hastalığına şifa isteyen yok mu; Şifa vereyim. Daha ne gibi istekleri varsa, istesinler vereyim” buyurur. (İbni Mace, İkame,191)

Fırsatlarla dopdolu bu mübarek geceyi, Allah’a kulluk hususundaki eksiklikler ve yanlışlıklardan uzaklaşıp, ölümle bitecek bir kulluk anlayışı ve kıvamına ulaşmamıza vesile kılmalıyız. Allah’a O’nun Peygamberine, Kur’an’a ve bütün Müslümanlara karşı samimi olmalıyız. Hiçbir mal, mülk, makam, mevki, şan ve şöhretin fayda vermeyeceği kıyamet gününde kalb-i selîm sahibi bir kul olarak Allah’ın huzurunda bulunabilmenin hazırlıklarını yapmalıyız. Dünyevileşen zihinler ve gönüller, dini olanı geri plana atıp, dini gündelik hayattan dışlamaya çalışmaktadır.  Gözleri, gönülleri ve ruhları kirleten, karartan ve Allah’tan uzaklaştıran vasıtaların hayatı yönlendirdiği, yakıp yıktığı bir dünyada idrak edeceğimiz BERAT KANDİLİ’nin feyiz ve bereketinden faydalanmaya ne kadar da çok ihtiyacımız var!

Gökyüzünden inecek rahmetin yeryüzünü sulamasına ne kadar çok muhtacız. Öyleyse, bu dua ve af gecesi bizim için muhasebe gecesi olsun. Peygamber-i  Âlî Şan Efendimiz şöyle buyuruyor. “Sizden her kimseye dua kapısı açılmışsa, ona rahmet kapıları açılmıştır.  Allah’tan istenilen şeyler arasında O’na en sevimli geleni, afiyettir. Resulullah (as) konuşmasına şöyle devam etmiştir; “ Dua başa gelen ve henüz gelmeyen belaya karşı fayda sağlar. Öyleyse ey Allah’ın kulları duaya sarılın.!” ( Tirmizi, Deavat;101)

30 Nisan 2018 Pazartesi akşam namazını takiben geceyle ilgili olarak İl Müftülüğümüzün düzenlediği özel program Ahmet Yesevi camiinde icra edilecek olup, diğer camilerde de görevlilerimizce vaaz ve irşat programları düzenlenecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Kırşehirli kardeşlerimizin mübarek Berat kandillerin en kalbi duygularla tebrik ediyor, ülkemiz, milletimiz ve İslam âleminin huzur, güven ve emniyetine, insanlığın Hidayet, barış ve kurtuluşuna, Hak katında gerçek BERATI almamıza vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Hasan Hüseyin ARSLANTÜRK

İl Müftü Vekili