07.08.2018

Kabe ve Ravza Yolcularını Uğurlamaya Devam Ediyoruz

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Hac ibadetini yerine getirmek üzere 40 kişiden oluşan Kırşehir 2. Hac kafilemizi 07.08.2018 Salı günü kutsal beldelere yolcu ettik.

Kırşehir Merkez Cacabey Camii önünde akşam namazı sonrası düzenlenen uğurlama programında din görevlisi Murat ÖZMERDİVENLİ’nin Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından daha sonra ilimizde görev yapan Din görevlilerinin okudukları ilahi, kaside, telbiye ve tekbirleri okumalarının ardından hacı adaylarını Ankara Esenboğa Havaalanına uğurladık. İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin ARSLANTÜRK, din görevlilerimiz, hacı adayları ve hacı adaylarının yakınlarının  katıldığı uğurlama proğramında İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin ARSLANTÜRK; “39 Hacı adayının Din görevlisi Mesut YILDIZ’a  emanet olduğunu, kutsal beldelerin manevi ikliminden azami derecede istifade ederek mebrur bir hac ile geri dönmeyi ümit ettiklerini söyledi.

Daha sonra İl Müftü yardımcısı ARSLANTÜRK’ün yaptığı dua ile hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı.   ARSLANTÜRK yaptığı duada; “Yâ Rabbel Âlemîn, Yâ Erhamer Râhimîn, Senin Peygamberin: "Âdâbına riayet ederek yapılmış bir haccın karşılığı cennetten gayri bir şey değildir; mükâfatı cennettir." buyurdu;  Bu duygu ve düşüncelerle, daha önce hacca gitmiş veya ilk defa senin beytini, Kabe’ni hac yapmak için ziyarete gitmek için uğurladığımız hacı adayı kardeşlerimizin haclarını makbul eyle, bizleri, cenneti kazananlardan eyle yâ Rabbi!, Haclarını makbûl, mebrûr bir hac olarak yapıp, gidip gelenlerden eyle yâ Rabbi! Yâ Rabbel Âlemîn! Hacca giden kardeşlerimize yolculuklarında rahatlık nasip eyle. Senin yolunda olma şuurunda eyle, Hacca giden kardeşlerimizi Senin zikrinle meşgul eyle.

Oralardan "Lebbeyk, allahümme lebbeyk!" diye diye, ihramlara bürüne bürüne, Dağları vâdileri aşarak Mekke-i Mükerreme'ye sıhhatle, afiyetle ulaştır yâ Rabbi!.”

Proğrama katılan Hacı adayları ile onların yakınlarının da  hac heyecanı içinde olduğu görüldü. Daha sonra hacı adayları gözyaşları ile kutsal topraklara uğurlandı. 15 Eylül'de ilimize tekrar dönecek olan hacı adaylarına İl Müftülüğü olarak hayırlı yolculuklar dileriz.