24.04.2017

Miraç Kandili Merkez Çarşı Camii Programı

Miraç kandili dolayısla Merkez Çarşı Caminde 23.04.2017 tarihinde Miraç Kandili programı düzenlenmiştir. Programda din görevlilerimiz tarafından Mevlid-i Şerif, İlahiler ve Kasideler icra edilmiş İlçe Müftümüz Ömer CAN tarafından da günün anlam ve önemine binaen vaaz yapılmıştır.

İlçe Müftümüz Ömer CAN vaazında ”23 Nisan 2017 Pazar gününü Pazartesiye bağlayan gece,  Recep ayının 27. Gecesine rastlayan Mirac Kandilini bir kez daha idrak etmiş bulunmaktayız. Miraç ile geçmişte göklere uzanan yolculuk, bugün kendi semamıza, iç dünyamıza doğru devam etmektedir. Peygamberimizin kadem-i şerifinde Mekke’yi Kudüs’e bağlayan yol, bugün hepimizin gönlünde bu iki harem beldeyi buluşturmaktadır. Hz. İbrahim’in Kâbe’yi inşa ederken tevhid, birlik, kardeşlik, kulluk için yaptığı çağrı, bugün Mescid-i Aksa için ümmet, özgürlük, diriliş, dayanışma şuuruna dönüşmelidir. Unutulmamalıdır ki, mümin miraçsız, Miraç Mescid-i Aksa’sız olmaz. Bu duygularla İlçemizde, ülkemizde ve dünyada yaşayan bütün Müslümanların Miraç kandilini tebrik ediyor, bu kandilin İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine,  dünyada yaşanan acı ve göz yaşının yerini kalıcı bir huzur ve barışın almasına vesile olması duasıyla vaazımı bitiriyorum” dedi.

Vaaz okunan hatimlerin duasıyla son buldu.