17.04.2017

Kaman İlçe Müftülüğü 2017 yılı “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temalı kutlu doğum etkinlikleri kapsamında açılış programı 17.04.2017 Pazartesi günü saat 10.00 da Merkez Çarşı Cami önünde yapılmıştır.  Kaman Kaymakamı Murat Girgin ve diğer daire amirleri ile vatandaşlarımızın da yoğun katılımı ile başlayan programda Kırıkkale Nur Camii Müezzin Kayyımı Murathan Önder’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlamıştır. Program İlçe Müftümüz Ömer CAN’ın günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşma ile devam etmiştir.

İlçe müftümüz Ömer CAN yaptığı konuşmada; Kutlu doğum haftasının Rebiu’l Evvel ayında ki Mevlid-i Şerife rekabet olmadığını, yine bu haftanın siyasi bir slogan olarak görülmemesi gerektiğini, ancak peygamber ümmetinin gönüllerinde peygamber sevgisinin daima diri ve canlı tutulmasını hedeflediğini vurgulayarak, 2017 yılı Hz Peygamber Ve Güven Toplumu temalı kutlu doğum programının manası üzerinde konuşmasını sürdürerek, toplum içerisinde Güvenirlilik, Doğruluk, Adalet, Hakkaniyet, Dürüstlük konularının çok önemli hususlar olduğunu vurgulamıştır.

Hz. Peygamberin bu hususları hem fertler ve toplumlar arasında hem de insanlar ve hayvanlar arasında önemli olduğunu dile getirerek, Peygamber efendimiz (sav) “Aldatan bizden değildir” hadisi şerifini açıklamış satıcının alıcıya dürüst muamele etmesi gerektiğini, evladını yetiştiren annenin çocuğuna doğruyu söylemesi gerektiğini, Ashabı ikramın da katıldığı savaşlarda muvaffak olmak için doğru olmayı yapılan her işin Allah’ın rızasına yakışır olması gerektiğini düşünerek hareket ettiklerini, hadis ilmi öğrenen bir öğrencinin hadis öğreten hocasını bir tutam otla atını yanına doğru çektiğini at yaklaştıkça otu geriye çektiğini gördüğünde, bu hayvanı aldatıyor bundan ilim alınmaz diyerek hocayı terk ettiğini, Güven vermenin ve güvenilmenin iman alametlerinden olduğunu bahsederek konuşmasını bitirdi.

Kutlu Doğum Açılış Programında Geylani İlahi Grubu ve Semazen Ekibi Sunduğu ilahiler ve semazen gösterisiyle devam eden program Kaman İlçe Müftülüğünün hediye olarak dağıttığı Dinim İslam, Siyeri Nebi kitapları ve Ayet-Hadis Kartelaları ile kutlu doğum haftası anısına karanfil ve gül dağıtımından sonra son bulmuştur.