19.09.2018

Müftülere nikâh kıyma yetkisinin verilmesinin ardından Kırşehir’de İl Müftüsü Mehmet YAMAN ilk resmi nikâhı kıydı.

İlimizde yaşayan Mustafa Çoban ile Ayşegül Türkmen çiftinin  Kırşehir İl Müftülüğü nikâh salonunda düzenlenen nikâh töreni ile nikahları kıyıldı.
İl Müftülerine nikah kıyma yetkisinin verilmesi ile birlikte ilimizde ilk defa İl Müftümüz Mehmet YAMAN tarafından Durmuş ve Türkmen çiftinin nikahları 19/09/2018 Çarşamba günü saat:15.00’te kıyıldı.

Evlendirme dosyası ile salona gelen İl Müftümüz Mehmet YAMAN, şahitler huzurunda yönetmelikte yazılan merasim metnini okuyarak "Evet" yanıtı aldığı çifte evlenme kütüğünü imzalattı.
YAMAN daha sonra aile cüzdanını çifte taktim ettikten sonra çifte Kuran'ı Kerim hediye etti. İl Müftümüz Mehmet YAMAN, Kırşehir’de müftülük olarak il resmi nikâhı kıydıklarını ifade etti. YAMAN nikahın ardından yaptığı konuşmada; Evliliğin insanın hayatındaki dönüm noktalarından birisi olduğunu dile getirip bu yolda ilk adımı atan çifte evliliğin İslam dinindeki öneminden bahsetti ve çiftlere bir ömür boyu mutluluklar diledi.