10.10.2018

Bosna Hersek Sarayova Müftüsünden İlimiz Müftülüğüne Ziyaret

Bosna Hersek Sarayova  Müftüsü Enes Ljevakovic Müftüsü  ve  10 ilçe müftüsü ile birlikte İlimiz müftülüğünü ziyaret etti. 10.10.2018 Çarşamba günü saat:11.30’da  İl Müftü vekili Hasan Hüseyin ARSLANTÜRK ‘ü  ziyaret etti.

İl Müftü Vekili ARSLANTÜRK;  ziyaret sırasında yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi. “Misafirlerimizin İl Müftülüğümüzü ziyaretlerinden dolayı memnun olduk, Bosna Hersek bize Fatih Sultan Mehmet Han cennet mekan ve Bilge Kral Aliya İzzet Begoviç merhumun emanetidir. 1990’lı yıllarda Bosnalı Müslümanların karşılaştıkları zulümleri biliyorum ve unutmayacağız.

Genelde bütün Bosnalıların mücadelesinde Bilge Kral Aliya İzzet Begaviç’in karşılaştıkları ve yaşadıkları ile inanç ve fikir alanında verdiği mücadele birkaç doktora tezi olabilecek mahiyette. Allah bizi kardeş olarak ilan etmiş. Bu tür ziyaretler din kardeşliğinin gönüllerde daha da sağlamlaşması ve hayata yansımasına katkı sağlayacaktır.

Kırşehir Müftülüğü ve çalışmalarıyla  ilgili de bilgi veren İl Müftü vekili Hasan Hüseyin ARSLANTÜRK’ün konuşmasını tamamlamasının ardından Bosna Hersek Sarayova  Müftüsü Enes Ljevakovic şunları söyledi; “Biz Türkiye ve Türk halkını çok seviyoruz. Siz güçlü olursanız biz orada rahat olabiliyoruz. Kırşehir Belediyesi tarafından Olova şehrinde bir cami yapılmaktadır. Kırşehir ile Olova kardeş şehir, Allah nasip edbu camiyi ibadete açacağız. Kırşehirlilere ve Kırşehir Belediyesine teşekkür için buradayız. Yapımı devam eden bu cami Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürlüğünün desteği ile yapılmaktadır.  Yarın (Perşembe) günü inşallah Ankara’da Diyanet İşleri Başkanlığı’nda olacağız. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyor sizleri camimizin açılışına davet ediyorum.” Dedi.