11.10.2018

Kırşehir İl Müftülüğü 2018-2019 Yılı Umre Kayıtları Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığının asli görevlerinden olan umre hizmetleri, irşat açısından önemli bir fırsat ve imkan sunmaktadır. 1984 yılından beri umre organizasyonu düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığı bu hizmetlerini başarıyla yerine getirmektedir. Geçen yıl 100 binin üzerinde vatandaşımız Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile umreye gitmiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2018-2019 umre sezonunda fiyatları açıklayarak kalite ve güvenden ödün vermeden yılların vermiş olduğu tecrübe ve birikimle Kırşehir İl Müftülüğü ve İlçe Müftülüklerinde umre kayıtlarına başlamıştır.

Tüm üniversite öğrencilerine özel 6 günlük umre programı da düzenlenmiştir. Sömestr tatilinde öğrenci ve velilere yönelik özel umre programları da hazırlanarak vatandaşlarımızın istifadesine sunulmuştur Ayrıca, Kudüs bağlantılı umre ve talep edilmesi halinde Kudüs turları da düzenlenecektir.
Umre fiyatları, kalınan süre, otellerin yakınlığı ile servisli veya yürüme mesafesinde olup Kabe’ye uzaklığına göre 3.250 Suudi Arabistan Riyali’nden başlamaktadır.
Servisli ve Normal turlarda umrecilerimize sabah kahvaltısı, öğle öğünü için kumanya paketi ve akşam yemeği tabldot usulü verilecektir. 2-3 ve 4 kişilik odalarda konaklama yapılabilecektir.
Otel Tip Turlarda ise Kabe’ye yakın 4 veya 5 yıldızlı otellerde 2 veya 3 öğün açık büfe yemek imkanı sağlanmaktadır.
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da umre ücretleri Suudi Arabistan Riyali (SAR) olarak alınmaya devam edilecektir.
Kafile oluşan turlarda uçaklar aktarma olmadan Suudi Arabistan’a direkt gideceklerdir. Kafile oluşmayan turlarda ise İstanbul aktarmalı olarak Mekke veya Medine’ye uçuşlar sağlanacaktır.
Vatandaşlarımız umre konusunda İl Müftülüğümüze, İlçe Müftülüklerimize ve din görevlilerimize müracaat ederek umre hakkında geniş bilgi alabilirler.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile umreye gidecekler 29 Ekim 2018 tarihinden itibaren kutsal yolculuğa çıkabileceklerdir.
Kırşehir İl Müftülüğü Hac ve Umre Bürosu

Umre bilgi İçin: 0386 214 33 12