11.10.2018

İl Müftülüğümüzce İşaret Dili Kursunu Tamamlayan Din Görevlilerine Sertifikaları Verildi.

Kırşehir İl Müftülüğümüzce İlimizin değişik cami ve Kur’an kurslarında görev yapan 14 görevlinin katıldığı işaret dili kursu sona erdi. 11.10.2018 Perşembe günü saat:11.00’de İl Müftülüğü makamında düzenlenen program ile sertifikaları verildi.

İl Müftülüğümüz ve Kırşehir Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen programla din görevlisi ve Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik verilen işaret dili eğitimi sertifika verilmesi ile sona erdi.

Kırşehir İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğü organizesiyle 03.07.2018 Salı günü başlayan ve 11.10.2018 Perşembe günü sona eren cami ve kur’an kurslarımızda görevli personelimiz  “İşaret Dili Kursu” sertifika töreni ile belgelerini almaya hak kazandı. Bu kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler, sertifikalarını İl Müftümüz Mehmet YAMAN'dan aldı.

Halk Eğitim Merkezi Öğreticisi Safa Ali ASLAN tarafından verilen kurs toplamda 120 saat sürdü. Sertifika dağıtım programında konuşan İl Müftümüz Mehmet YAMAN ; “ İletişim, duygu ve düşünceyi ifade etme şeklidir. İşitme engelliler için de iletişim aracı işaret dilidir. İşaret dilini öğreterek işitme engelli bireyleri anlamak, hayatı onlar için daha yaşanabilir hale getirmek ve hayatın her alanında onlara kolaylık sağlamak önem arz etmektedir. İşaret dili konusunda ülkemizin belki de en önemli sorunlarından birisi, dini kavramların bilinmiyor olmasıdır. Dini kavramları bilenler, işaret dilini bilmiyor. İşaret dilini bilenler de dini kavramları bilmiyor. Öyleyse bizim camilerde görevli hocalarımız işaret dilini bilirlerse muhataplara daha rahat ulaştırabileceklerdir. Sizlerde bu eğitimi aldınız işitme engelli olan vatandaşlarımıza yardımcı olacaksınız. ” diye konuştu.