06.03.2019

MERMERLER KUR’AN KURSUNDA REGAİB KANDİLİ, ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ VE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ İLE İLGİLİ PROGRAM YAPILDI.

İlimiz merkez Mermerler Kur’an Kursu’nda 06/03/2019 Çarşamba günü saat:11.00’de Regaib kandili, 8 Mart Dünya Kadınlar günü, Çanakkale Şehitlerini anma günü vesilesiyle üç program birden yapıldı. Düzenlenen programa Sayın Valimizin eşi, İl Müftümüzün eşi , İl Emniyet Müdürümüzün eşi , İl Müftülüğümüz görevlileri, Kur'an kursu öğreticileri Ayşe İlbahar ile Ülkü Yıldız, Huzurevi sakinleri, şehit aileleri ile anneleri ve eşleri, Kur’an kursu öğrencileri ile mahalle sakinleri katıldı.

Perşembe günü idrak edeceğimiz Regaib kandili dolayısıyla kandil programı düzenlendi.  Programın açılış konuşmasını Kur’an kursu öğreticisi Ayşe  İlbahar yaptı. İlbahar konuşmasında; "İl Müftülüğümüzün katkılarıyla düzenlemiş olduğumuz bu programa hoş geldiniz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.” Dedi.  Daha sonra İl Müftülüğü Vaizi Nuran Demir Kur’an-ı Kerim okudu. Emekli öğretmen Zübeyde Gökbulut günün anlamıyla ilgili kendi yazdığı şiirleri okudu.

Çanakkale şehitlerini anma programı ile ilgili olarak İl murakıbı Ümmügülsüm Memiş bir konuşma yaptı. Program sonunda Kur’an kursu öğrencisi Esma Yağmur şiir okudu.

Daha sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programına geçildi. İl Müftülüğü Vaizi ve ADRB görevlisi Nimet Uğurlu Aile Danışmanlık ve Rehberlik Bürolarının tanıtımını yaptı. Bu büroların yaptığı faaliyetler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.  Yaşlılarımızdan ve kadınlarımızdan bahsederek şehit ailelerinin de her zaman yanlarında olduğumuzu ifade etti. Huzur evi sakinlerinden gelen bir misafir  ilahi okudu. Daha sonra emekli öğretmen Zübeyde Gökbulut yine kadınlarımız ile ilgili kendi yazdığı şiirlerini okudu.

Programın kapanışında ise şehitlerimiz için yapılan hatimlerin duası yapıldı ve Kur'an kursu öğreticileri Ayşe İlbahar ile Ülkü Yıldız tarafından hazırlanan ikramlar misafirlere ikram edildi.