08.11.2019

Kırşehir’de Mevlid Kandili Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Kırşehir’de Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in doğumunun seneyi devriyesi olan Mevlid Kandili coşkuyla kutlandı. Ahmet Yesevi camiinde Kırşehir İl Müftülüğü görevlileri tarafından mevlidi şerif, ilahiler ve aşrı şerifler okundu. Böylesine güzel bir gecede bu programı takip etmek isteyen vatandaşlar Akşam namazı sonrası Ahmet Yesevi camiine akın etti.

Ahmet Yesevi camiinde akşam namazından sonra başlayan Mevlid Kandili programında İl Müftülüğümüz tarafından yatsı namazı öncesi mevlidi şerif, ilahiler ve aşrı şerifler okundu. Daha sonra Kırşehir İl Müftümüz Mehmet Yaman  tarafından gecenin anlam ve önemiyle ilgili vaaz yapıldı akabinde okunan hatmi şeriflerin duası yapıldı. Yapılan duanın ardından yatsı namazını İl Müftümüz Mehmet Yaman kıldırdı.

Mevlid-i Şerifi dinlemek için genç-yaşlı, kadın- erken yüzlerce Kırşehirli Ahmet Yesevi camiini doldurdular. Mevlid sonunda yapılan dua ile program sona erdi. Mevlid programı sonrasında cami bahçesinde vatandaşlara çeşitli ikramlar yapıldı.