18.11.2019

Kur'an Kursu öğreticileri ile 4-6 yaş Kur’an Kursu Öğreticilerine Yönelik Hizmet İçi Eğitimi Semineri Düzenlendi.

Kırşehir İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan program çerçevesinde, Kur’an Kurslarımızda ve 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında görev alacak öğreticilere yönelik formasyon bilgilerini geliştirmek amacıyla “Hizmet İçi Eğitim Semineri” düzenledi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda 18/11/2019 Pazartesi günü saat: 08.15’te, başlayan ve  102 Kur’an kursu öğreticisinin katıldığı seminerin açış konuşmasını yapan İl Müftümüz Mehmet Yaman; “İlimiz ve ilçelerinde bulunan Kur’an Kurslarında büyük bir özveri ile görev yapan bütün görevlilerimize öncelikle çok teşekkür ediyorum. Yaptığınız meslek çok kutsal bir meslektir. Peygamberimiz (SAV) bir hadislerinde şöyle buyuruyor; “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim-i öğrenen ve öğretendir” bu hadisi şerif uyarınca görev yapan bütün görevlilerimize Cenab-ı Allah’tan muvaffakiyetler diliyorum.

4-6 yaş grubu Kur'an kursu öğreticiliğinin çok özel bir meslek olduğunu unutmamamız gerekir. Çünkü sizler geleceğimizi imar edecek yavrularımızı büyük bir özveri ile yetiştiriyorsunuz. Bu yaş grubundaki çocuklarımıza vereceğimiz din eğitimi sayesinde Allah sevgisi, Peygamber Efendimizin (S.A.V.) güzel ahlakını öğrenmeleri, onların sağlam karakterli insanlar olmasını sağlayacak.

Yaptığınız bu işi öncelikle severek yapmanız gerekiyor.  Daha sonra bu alanla ilgili sürekli okumanız, öğrendiğiniz bilgileri eğitim öğretime yansıtmanız gerekiyor. Özellikle şunu belirtmek isterim ki Kur’an Kurslarımıza gelen çocuklar bize emanettir. Onları her zaman en iyi şekilde yetiştirmek için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor.  Diyanet İşleri Başkanlığımızın planladığı bu tür seminerlerin bilgi ve donanımı artırma hususunda çok faydalı olmasının yanında, öğreticiler arasında tanışma ve tecrübe paylaşımı açısından da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle düzenlenen bu Hizmet içi eğitim seminerinin hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Üç gün boyunca devam edecek Hizmet İçi Eğitim Seminerinde; İl Müftümüz Mehmet Yaman’ın yanı sıra İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Arslantürk, Zeynep Önen, Ahi Evran Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Cemalettin İpek, Ahi Evran Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Mustafa Bayraktar,  İl AFAD Müdürlüğünden İdris Çetin ve İl Müftülüğünde görevli diğer görevliler tarafından sunumlar yapılacak.