02.11.2020

2020 YILI MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

26 Ekim 2020 tarihinde başlayan Mevlid-i Nebi Haftası Müftülüğümüzce salgın hastalıkla mücadele göz önünde bulundurularak aşağıdaki faaliyetler düzenlenerek kutlanmıştır.

26 Ekim 2020 Pazartesi günü; İlçe Kaymakamımız Fatih ÖZCAN makamında ziyaret edilmesinin ardından Belediye Başkanlığı ziyaret edilmiştir.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Akpınar İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu ziyaret edilmiş, "Peygamberimiz ve Çocuk" temalı program yapılmıştır.

Akpınar Ortaokulu' nun ziyaret edilmesi, "Peygamberimiz ve Çocuk" temalı program yapılmıştır.

26 Ekim 2020 Pazartesi günü Şehit kabirlerinin ziyaret edilerek, Kur'an-ı Kerim okunmuştur.

27 Ekim 2020 Salı günü;

►İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Çok Programlı Anadolu Lisesi ziyaret edilerek "Peygamberimiz ve Çocuk" temalı program yapılmıştır.

►Mevlid-i Nebi Hatıra Ormanında ağaçların sulanmasıve bakımları yapılmıştır.

28 Ekim 2020 tarihine kadar; Personelimiz tarafından ve Kur'an Kurslarımızda Hz. Peygamber (S.A.V) Efendimiz başta olmak üzere bütün peygamberlerin, şehitlerin ve gaziler, ilim ehlinden hayır sahiplerinden vefat edenler ruhlarına bağışlanmak üzere Hatm-i Şerif okunması,

28 Ekim 2020 Çarşamba günü;

► Yatsı namazı öncesi camilerimizde başta Hz.Peygamber (S.A.V) olmak üzere bütün peygamberlerin, şehitlerin, gazilerin ve ilim ehlinden hayır sahiplerinden vefat edenlerin ruhlarına bağışlanmak üzere Mevlid-i Şerif okunmuş, akabinde personelimiz tarafından okunan hatimlerin duası yapılmıştır.

►İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı lise, ortaokul ve ilkokul öğrencileri arasında "Peygamberimiz ve Çocuk" temalı şiir ve kompozisyon yazma yarışmaları düzenlenmesi, eserlerin okullar tarafından yarışma öncesi 28 Ekim 2020 tarihinde Müftülüğe teslim edilmesi ve dereceye girenlerin ödüllendirilmesi,

►Kur'an kurslarımızda personelimiz tarafından okunan hatimlerin duasının yapılması,

►Akpınar Anaokulu'nun ziyaret edilerek "Peygamberimiz ve Çocuk" temalı program yapılmış çocuklara ikramda bulunulmuştur.

30 Ekim 2020 Cuma günü;

► Akpınar Fatih Sultan Mehmet İlkokulu ve Dr. Bektaş Türkkanı İlkokulu ziyaret edilerek "Peygamberimiz ve Çocuk" temalı program yapılmıştır.