07.10.2022

İLÇEMİZ YENİ MAHALLE CAMİİ DUALARLA İBADETE AÇILDI

YENİ MAHALLE CAMİİ DUALARLA İBADETE AÇILDI

Kırşehir İli Boztepe ilçe merkezinde hayırseverlerin desteği ile yapımı tamamlanan Yeni Mahalle Camii için “Açılış Töreni” düzenlendi.

Törene İl Müftüsü Mehmet YAMAN, İlçe Kaymakamı Nurettin YAVUZ, Belediye Başkanı Hüseyin TAKAN, İlçe Müftüsü Sami ÖZGÜN, hayırseverler ve vatandaşlar katıldı.

Camiler ve Din Görevlileri ile Mevlid-i Nebi Haftası Münasebetiyle “Peygamberimiz Cami ve İrşat” konulu bir konferansta sunan İl Müftüsü Mehmet YAMAN “Her yıl 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır. Dolayısıyla camimizin açılışı için bu tarihin seçilmesi çok manidar olmuştur. Camilerimizin sosyal hayattaki yerine vurgu yapan YAMAN; Camiler insanları kötülükten uzaklaştıran mekanlardır. Şehirlerimizin mühürleri olan camilerimiz, iyiliği yayma mekanları, kötülükten insanları uzaklaştırma mekanları ve dargınların barıştıkları mekanlardır. Yeni Mahalle Camii müştemilatı ile çok güzel bir eser olmuştur .Bu vesileyle temelinden alemine kadar emeği geçen bir tuğla bile olsa hayrını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Allah hayırlarınızı kabul etsin dedi.

Ardından yapılan dua ile Yeni Mahalle Camii hizmete açıldı. Program katılımcılara yemek ikramı ile sona erdi.

Yeni Mahalle Camii İlçe Merkezinde olup 18.07.2018 yılında yapımına başlanıp, 05.10.2022 tarihinde 1200 cemaat kapasitesiyle ibadete açılmıştır. Müştemilatında morg, gasilhane, tuvaletler ve şadırvan barındırıyor.