22.04.2017

Kaman İlçe Müftülüğü Hz Peygamber ve Güven Toplumu Temalı Kutlu Doğum Programı

2017 yılı “Hz Peygamber ve Güven Toplumu” temalı Kutlu Doğum programı 21.04.2017 tarihinde Kaman İlçe Müftülüğü tarafından Kültür Merkezinde düzenlendi.

Müftülüğümüzün Kaman Kültür Merkezinde düzenlediği programda Kaman İlçe Kaymakamı Murat GİRGİN, Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar DURMUŞ, İlçe Müftümüz Ömer CAN, Diğer İlçe Müftüleri, Daire Müdürleri, Din Görevlilerimiz, Kur’an Kursu öğreticileri ve Vatandaşlar katıldı. Yoğun bir ilginin gözlendiği Program Çarşı Camii Müezzin Kayyımı Musa AKTAŞ’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda ev sahibi olarak Selamlama konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Ömer Can Açılış konuşmasında “Saygıdeğer davetliler yüreklerimiz, gönüllerimiz, evlerimiz, sokaklarımız, işyerlerimiz Hz. Peygamber’i misafir etmeye, ağırlamaya hazır hale getirmelidir. İki cihan güneşi Peygamber Efendimiz’in 1446. kutlu doğumunu idrak etmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. O, âlemlere rahmet olarak gönderilmiş güvenilir, emin bir peygamberdir. Kıymetli misafirler; Ülkemizdeki huzur ve güvenin temini açısından "Mümin, İnsanların canları ve malları hususunda kendisinden emin olunan kişidir." buyuran Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) hayatının ve mesajının anlaşılması büyük önem arz etmektedir” dedi.

İlçe Müftümüzün Konuşmasının ardından Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar DURMUŞ Konuşmasında “Hz Peygamber ve Güven Toplumu” temasını işleyen hocamız “Emin, Eman ve Güven kelimelerinin insan hayatı için temel taşlar olduğunu belirterek Hz İbrahim’in Eşi Hacer validemiz ve oğlu İsmail’i Mekkeye bıraktığında, Hacer validemizin bizi buraya bırakman Allah’ın emri mi diye sorduğunu, bunun üzerine Hz İbrahim A.s evet Allah emretti deyince Hacer validemizin tam bir teslimiyetle tamam deyip güvendiğini” anlattı.

Bir diğer örneğinde “Hz Peygamber sav. Mekkelilere; Size şu dağın ardında düşman var desem inanır mısınız dediğinde Mekkelilerin evet dediklerini ve çünkü sen Muhammed’ ül Eminsin diyerek Peygamberimizin emin sıfatına olan teslimiyetin tezahürünü görüyoruz” dedi. Prof. Dr. Zülfikar DURMUŞ hocamız Müslümanların Emin toplumlar olması gerektiğini vurgulayarak konuşmasını bitirdi.

Program Diyanet Sen İlçe Başkanı Beşir YILMAZ’ın misafirimiz Konuşmacı Prof. Dr. Zülfikar DURMUŞ’a çiçek takdimin ardından son buldu.