30.11.2017

KAMAN İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2017 YILI MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI KONFERANS PROGRAMI

Kaman İlçe Müftülüğü tarafından 2017 yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri çerçevesinde 30 Kasım 2017 Perşembe günü saat 14:00’de N. ERBAKAN Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan ÇEKER’in konuşmacı olarak katıldığı konferans programı düzenlendi.

Konferans programı Kaman Kaymakamımız Murat GİRGİN, Belediye Başkan Yardımcısı Eftal AVŞAR, İlçe Müftümüz Ömer CAN, AK Parti İlçe Başkanı Necati ÇOLAK, daire amirleri, din görevlilerimiz, Kuran kursu öğreticilerimiz, bay, bayan vatandaşlarımız ve öğrencilerin katılımları ve yoğun ilgisiyle İlçemiz Halk Kütüphanesi Müdürlüğü Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlendi.

Program Kurna-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra İlçe Müftümüz Ömer CAN Mevlid-i Nebi Haftası konferans programının açılış konuşmasını yaptılar.

İlçe Müftümüz Ömer CAN açılış konuşmalarında; “Allah’a ulaşmanın peygamber sevgisi ile mümkün olduğunu ve Hazreti Peygamber’in Kur’an-ı Kerim’de bir davetçi, tebliğci, şahit, müjdeci ve uyarıcı olarak gönderildiğine dikkat çekerek Rasulullah Efendimiz davetini, tebliğini, müjdeciliğini, uyarıcılığını yaparak vazifesini yerine getirdi. Cenab-ı Hak, en güzel şekilde kendisine layık kulluk yapmayı ve Rasulullah Efendimize ümmet olmayı nasip eylesin” diye konuştu.

Ardından N. ERBAKAN Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan ÇEKER Mevlid-i Nebi Haftası konulu konferanslarını verdiler.

Prof. Dr. Orhan ÇEKER konuşmalarında; “Allah’ın bahşettiği en muhteşem varlık Hazreti Peygamber yaşantısında birçok zorluk çekti. Biz O’nun sayesinde bedava iki nimetin üzerine konduk. Birincisi peygambere ümmet olduk ve cennete gitmeyi kazanacağız inşallah. İkincisi ise Hazreti Peygamberin son peygamber oluşudur. Eğer son peygamber olmasaydı ve biz hala son peygamberi bekliyor olsaydık Hazreti Peygamber olmasaydı ve biz hala son peygamberi bekliyor olsaydık her gün her yerde bir sahte peygamber türeyecek ve bizler de beklediğimiz için dinimizi değiştirecek ve yanlışa, günümüzde Yahudi ve Hristiyanların düştüğü duruma düşecektik.” dedi.

Kaman İlçe Müftülüğü tarafından vatandaşlarımıza Peygamberimizin hayatını anlatan çeşitli dini kitaplar ve Mevlid-i Haftası gülü hediye edildi. Ardından program sona erdi.