20.11.2018

KAMAN İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2018 YILI MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI İMAM-HATİP LİSESİ YURDU PROGRAMI

20 Kasım 2018 Salı günü akşam namazına müteakiben İlçemiz İmam-Hatip Lisesi Erkek Yurdu'nda kalan erkek öğrencilerimize yönelik olarak program tertip edildi. Programda İlçe Müftümüz Ömer CAN öğrencilere sohbette bulundu.

İlçe Müftümüz Ömer CAN'ın verdiği sohbetten bazı kesitler; ’’Her sene kutladğımız Peygamber Efendimizin (S.A.V.S) doğum gününü Allah'a çok şükür bu sene de icra ediyoruz. Bu tür programları yapmaya devam edeceğiz, çünkü bizim Hz. Muhammed’e (S.A.V.) sürekli ihtiyacımız var. Peygamber Efendimiz bin 400 yıl önce dünyaya teşrif ettiği zaman o günkü alem perişandı, karanlıktı, zulüm içindeydi. İşte peygamberimiz bu karanlığı aydınlatmak için, kötülüğü, zulmü kaldırmaya geldi, putları yıkmaya geldi. Gençler sizin asli vazifeniz bu ahlak ile yetişmeniz. Siz insanlığı kurtarma temsilcilerisiniz. O gün Peygamber Efendimiz tarafından yetiştirilenler nasıl düşmanı karhrettiyse, sizin de göreviniz onun takipçisi olarak görev üstlenmek ve hakkı üstün tutmaktır. Ülkemizin içine nifak tohumları ekmeye çalışanlara engel olacak, insanlara doğru yolu göstereceksiniz. İşte siz gençlerimiz bu mübarek yolun temsilcilerisiniz ve size inancımız sonsuzdur.

Mevlid programı daha sonra öğrenciler tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam etti.

Program bitiminde İlçemiz Müftülüğü ve Yurt yönetimi tarafından öğrencilerimize çeşitli ikramlar ile dini yayınlar, Kuran-ı Kerim ve gül hediye edildi.