14.11.2019

KAMAN İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2019 YILI MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI KONFERANS PROGRAMI

Kaman İlçe Müftülüğü tarafından 2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri çerçevesinde 14 Kasım 2019 Perşembe günü saat 14:00’de Kırşehir İl Müftüsü Mehmet YAMAN'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans programı düzenlendi.

Konferans programı Kaman Belediye Başkanı Necati ÇOLAK, Kırşehir İl Müftüsü Mehmet YAMAN, İlçe Müftümüz Ömer CAN, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, din görevlilerimiz, Kuran kursu öğreticilerimiz, vatandaşlarımız ve öğrencilerin katılımlarıyla İlçemiz Halk Kütüphanesi Müdürlüğü Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlendi.

Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra İlçe Müftümüz Ömer CAN Mevlid-i Nebi Haftası konferans programının açılış konuşmasını yaptılar.

İlçe Müftümüz Ömer CAN açılış konuşmalarında; "Peygamber Efendimiz (S.A.V), ırk, dil, renk, yaş, cinsiyet ve sosyal statü farkı gözetmeksizin insana, yani yeryüzünün halifesine sorumluluklarını ve taşıdığı emaneti öğretmiştir. İnsanlık, bir olan Allah’a kulluğu, bu kulluk bilinciyle hayatı kavramayı, kâinata hikmetle bakmayı, bütün mahlûkata şefkatle davranmayı, hakkın ve hakikatin yolunda olmayı, adaletten ayrılmamayı, fazileti her türlü dünyevi hırsın önünde tutmayı ondan öğrenmiştir." dedi.

Daha sonra Başkanlığımızın 2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası sinevizyonu izlendi.

Ardından Kırşehir İl Müftüsü Mehmet YAMAN  Hazreti Peygamber ve Aile konulu konferanslarını verdiler.

Konferans sonunda Aksaray İlahi ve Semazen Grubu'nun ilahi dinletisi ve semazen gösterisinin ardından Kaman İlçe Müftülüğü tarafından vatandaşlarımıza Peygamberimizin hayatını anlatan çeşitli dini kitaplar, Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Nebi Haftası gülü hediye edilmesinin ardından program sona erdi.