01.06.2023

4-6 Yaş Grubu Miniklerin Kur’an'a Geçiş Programı.

KAMAN İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

4-6 Yaş Grubu Miniklerin Kur’an'a Geçiş Programı.

Kaman İlçe Müftülüğü tarafından 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında 4-6 Yaş Kur'an Kurslarımızda öğretim gören minik öğrencilerimiz için 30/05/2021 Salı günü Hediye Güngör Kur'an Kursunda Kur'an-ı Kerim'i okumaya geçiş programı düzenlendi.

Başkanlığımızca Ülkemiz genelinde başlatılan "Kuran Kursları Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi" kapsamında Kaman İlçe Müftülüğümüz bünyesinde 4- 6 yaş grubundaki çocuklara eğitim veren kurslarımızdan biri olan “ 4-6 Yaş Kur’an Kursu” öğrencileri, etkinlik proğramı düzenledi.

İlçemiz 4-6 Yaş Kur'an Kursunda gerçekleşen programa; Kaman İlçe  Müftümüz Şükrü SAFA, İlçe Müftülük Şube Müdürü Kerem ARSLAN, İlçe müftülüğümüzde çalışan memurlar, Kur’an kursu öğreticileri ve Kur’an kursu öğrencileri ile bu öğrencilerimizin velileri katıldı.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Şükrü SAFA; “İlçemizde 4-6 yaş grubu Kur’an Kurslarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Bu durum bize onur ve gurur vermektedir.  Allah öğrencilerimizin de kurslarımızın da sayısını artırsın. Güzel ahlakın kitabı olan Kur'an-ı Kerim ile geleceğimizin teminatı olan çocuklarınızı tanıştırdığınız için Kur’an Kursu öğreticileri ve öğrenci velileri olarak hepinizi gönülden kutluyorum.” dedi.

İnşallah sınıf sayıları önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde artarak devam edecektir. Bu Kur’an Kurslarımızın sayısının artması, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim görmesi ssevincimizi artırmaktadır. Bu hizmetlerimize katkıda bulunan herkese özellikle bu yavrularımızın yetişmesinde emek sarfeden hoca hanımlara, çocuklarını bu eğitim yuvalarına gönderen anne-babalara teşekkür ediyorum” dedi.

Minikler,  eğitim-öğretim yılı içerisinde öğrendikleri hünerlerini sergilediler. Minikler Kur’an-ı Kerim tilaveti, okudukları şiirler, Peygamberimizin hayatından kesitler ile dini bilgiler konusundaki sorulara verdikleri cevaplarla izleyenlere onur, heyecan ve duygu dolu anlar yaşattılar.

Program, miniklere çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.