04.10.2023

2023 Yılı Camiler ve Din Görevlileri ile Mevlid-i Nebi Haftası

2023 Yılı Camiler ve Din Görevlileri ile Mevlid-i Nebi Haftası açılışı 27 Eylül 2023 Çarşamba günü saat 11:30 Merkez Çarşı Camiinde İlçe Müftüsü, Şube Müdürü, din görevlileri, daire personeli ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.

**********

28 Eylül 2023 Perşembe günü Kaman İlçe Müftülüğü Tarafından Kurancılı Kasabasında 2023 Yılı Camiler ve Din Görevlileri ile Mevlid-i Nebi Haftası Nedeniyle Program Düzenlendi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s) in dünyayı şereflendirdiği Mevlid-i Nebi’nin yıl dönümünün idraki sebebiyle düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, Kaman İlçe Müftülüğü ilahi ekibinin seslendirdiği İlahiler, Mevlid-i Şerif, Tesbihatler ve Salavatlar okundu.

İlçe Müftümüz Şükrü SAFA hocamız Haftaya özel olarak vaazında " Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konusunda konuşma yaptı.

*************

03 Ekim 2023 Salı günü saat 14:00 da  MEVLİD-İ NEBİ İLE CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KONFERNASI düzenlendi.

İlçemiz Müftülüğü tarafından Kültür Merkezi Konferans Salonunda halka yönelik Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Diyanet işleri Başkanlığı Diyanet Akademisi İhtisas ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Eşref GÖRGÜLÜ  hocamızın katılımları ile konferans programı düzenlendi.
Program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.
Programda Kırıkkale Nur cami İmam Hatibi Murathan ÖNDER hoca tarafından Kur'an-ı Kerimi tilaveti okundu.

İlçe Müftümüz Şükrü SAFA hocamızın selamlama konuşmasının ardından ardından 2023 yılı sinevizyonu izlendi.

Diyanet işleri Başkanlığı Diyanet Akademisi İhtisas ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Eşref GÖRGÜLÜ  hocamızın tarafından 2023 Yılı  Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası teması olan " Peygamberimiz İman ve İstikamet" konulu konferansını sundu.

*********

Hafta boyunca resmi kurum ziyaretleri, hastane ziyareti, şehitlik ve şehit aile ziyaretleri, emekli din görevlisi ziyaretleri gerçekleştirildi.