29.05.2020

Koronavirüslü Günlerde Kırşehir'de İlk Cuma Namazı Eda Edildi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında cemaatle ibadete ara verilen camiler, 29 Mayıs Cuma günü eda edilen cuma namazıyla yeniden ibadete açıldı. Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede normalleşme süreci kapsamında 29 Mayıs’ta gerekli tedbirler alınarak il Merkezinde 31 Cami bahçesi ve alan, Özbağ'da 2 cami bahçesi ile 49 köy camisi ve bahçesinde gerekli tedbirler alınarak ilk Cuma Namazı eda edildi.
Vatandaşların oldukça duygusal anlar yaşadığı namazda, Koronavirüs tedbirleri titizlikle uygulandı. Namaza gelen vatandaşlara İl Müftülüğümüzce ücretsiz maske ve  seccade verildi. Ayrıca namaza gelen bütün vatandaşlara hijyen kuralları hatırlatılarak ellerine dezenfektan uygulandı.