11.11.2021

KIRŞEHİR'DE HAFIZLIK YAPAN ÖĞRENCİLER YÜZLERCE FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU...

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Kırşehir’de fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı da Tarım ve Orman Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” etkinliklerine Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülen “81 İlde 81 Bin Hafız Fidanla Buluşuyor” projesi çerçevesinde Kırşehir’de hafızlık eğitimi alan öğrenciler, yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu.

Kırşehir Valiliğinin organizesinde gerçekleşen etkinliğe İl Müftülüğümüze bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi alan öğrenciler ile Kur’an kursu öğreticileri,  İl Müftümüz Mehmet Yaman öncülüğünde Kırşehir ağaçlandırma bölgesinde fidan dikti.

Geleceğe daha sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya bırakmanın yetişkinlerin çocuklara en temel borcu olduğunu belirten İl Müftümüz Mehmet Yaman, "Peygamberimiz, 'İçinizden her biri kıyamet kopuyor olsa dahi elindeki fidanı diksin' buyuruyor. Bu kadar ağaca ve yeşile önem veren bir dinin mensuplarıyız. İşte bu farkındalığı oluşturmak için bugün Kur'an Kursu öğrencilerimiz ve öğreticilerimizle fidan diktik." ifadelerini kullandı.
“81 İlde 81 Bin Hafız Fidanla Buluşuyor” etkinliği, İl Müftümüz  Mehmet Yaman, programa katılan Kur'an Kursu öğrencileri ve öğreticiler tarafından fidanların toprakla buluşturulması ile program sona erdi.