01.01.2022

İLİMİZDE "AİLECE CAMİDE MİLLETÇE DUADAYIZ" PROGRAMI YAPILDI

İl Müftülüğümüzce Ahmet Yesevi Camiinde "Ailece Camide, Milletçe Duadayız’’ Temalı Sabah Namazı Buluşması Gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde İl ve İlçelerdeki camilerde 1 Ocak 2022 Cumartesi günü "Ailece Camide, Milletçe Duadayız’’ temalı sabah namazı buluşması düzenlendi.

Kırşehir İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Ahmet Yesevi Camii’nde gerçekleştirdiği programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti, dua, sohbet ve tesbihat sonrası katılımcılara ikramlar yapıldı.

Tesbihat, Kuran-ı Kerim ile duygulu anlar yaşandı. Vatandaşlarımız duaya hep birlikte amin dediler.

Cemaatle kılınan sabah namazının ardından il Müftüsü Vekili Hacı Ahmet Başaran cami cemaatine hitap etti.

Başaran, Diyanet İşleri Başkanlığımızın “Ailece Camide, Milletçe Duadayız” Temalı Sabah Namazı Buluşması Programımıza iştirak eden ailelerimize bu örnek davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Genciyle yaşlısıyla ailecek camide bir araya gelip namaz kılmak, namazı ailece camide eda etmek çok anlamlı ve örnek bir davranıştır.

Bütün vakitler önemlidir. Ancak sabah namazında buluşmak, seherde bir cami ikliminde saf tutmak hayatımıza ayrı bir tat katmaktadır.

Yeni bir miladi yıla başlarken zamanın sahibine itaat ederek din kardeşlerimizle birlikte omuz omuza saf tutarak başlamak, yeni yılın ilk saatlerinde yapabileceğimiz en güzel davranışlardan biridir." dedi.

Programın sonunda yapılan dua sonrası program sona erdi.

2022 yılının ilk sabah namazı programında Çocuk, Genç ve ailelerin yoğun katılımıyla gerçekleşen program sonunda cemaate ikramda bulunuldu.