06.02.2024

Bayanlara Yönelik Miraç Kandili Programı Yapıldı...

Kırşehir İl Müftülüğü tarafından 06.02.2024 Salı günü Ahmet Yesevi Camiinde öğle namazı sonrası bayanlara yönelik “Miraç Kandili Özel" programı düzenlendi.
 Peygamber Efendimizin, Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptığı ve Allah’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa ettiği hikmet yüklü yolculuğun gerçekleştiği Miraç Gecesi dolayısıyla İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Ahmet Yesevi  Camisinde bayanlara Miraç Kandili programı düzenlendi.
Programa, İl Müftü Yardımcısı Zeynep Önen, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, TDV Kırşehir Kadın Kolları temsilcileri ve çok sayıda bayan katıldı.
Öğle namazı sonrası başlayan programlarda, Kırşehir Müftülüğü Kur’an kursu öğreticileri tarafından Kur`an-ı Kerim, salâvatlar, tekbirler ve ilahilerin okunduğu Miraç Kandili Özel Programı, İl Müftü Yardımcısı  Zeynep Önen’in yaptığı sohbet ile devam etti.
Önen yaptığı sonbette: “İsra ve miracın bir gece Peygamberimizin (S.A.V) Mescid-i Haram’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya oradan da Rabbimizin ayetlerini göstermek üzere yaptığı mucizevi yolculuğun olduğunu ve bu yolculuğun içerisinde sayısız hikmetleri barındırdığını ifade ederek isra ve miraç hadisesinin peygamberimizin en sıkıntılı zamanında gerçekleşmiş olduğunu da belirtti.
Miracın bizlere her zorlukla beraber üzüntü ve kederlerin sabırla karşılandığında ve Allah’a güvenerek ona tevekkül edildiğinde bizleri de manen yükselteceğini söyledi. Konuşmasında İsra Suresi ve içeriğine dikkat çekerek bu sürenin bize verdiği öğütleri tekrar hatırlamamız gerektiği ifade etti.
Kırşehir’li bayanların yoğun ilgi gösterdiği program, okunan hatimlerin duasının yapılmasının ardından TDV Kırşehir Kadın Kollarının ikram yapılmasıyla sona erdi.