21.01.2019

UMREYE GİDECEK VATANDAŞLARA SEMİNER VERİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile İlimizden umreye gidecek olan vatandaşlarımız için İl Müftülüğümüz tarafından umre semineri düzenlendi.

İl Müftülüğü altında bulunan Hacı Ali Cihan Camiinde 21/01/2019 Pazartesi günü başlayan ve dört gün sürecek olan seminerin ilk dersini İl Müftümüz Mehmet Yaman verdi.

İl Müftümüz Mehmet YAMAN , İbadet Bilinci ve Umre İbadeti konusunu işleyerek “Tavaf, sa’y ve diğer ibadetlerde kalabalıktan ve insanlara eziyet vermekten kaçınmalısınız. Amelleri bozacak veya sevabını azaltacak herhangi bir duruma fırsat vermemek için umre ibadetinin nasıl yapılacağını öğrenmeye çalışınız. Yolculuk hakkında mutlaka bir şeyler okuyarak, dinleyerek gittiğiniz yer ve yapacağınız işlemler hakkında mutlaka bilgi sahibi olmalısınız” dedi.

Kutsal topraklarda duanın önemine değinen YAMAN; “Dua ibadetin özüdür. Orada yapılan dualar kabul olur reddolunmaz.  Allah kalbinizden geçenleri dahi bilir ve ona göre karşılığını verir. Çünkü O alimdir, habirdir ve karşılığını vermeye de kadirdir. Bu nedenle bol bol dua edin” dedi.