24.01.2019

YARIYIL TATİLİNDE UMREYE GİDENLER DUALARLA KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI.

Kırşehir İl Müftülüğü tarafından öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan sömestr grubu 89 kişilik umre kafilesi kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

24/01/2019 Perşembe günü saat:09.00’da Cacabey Camii önünde  düzenlenen uğurlama törenine  İl Müftümüz Mehmet Yaman, İl Müftülük personeli, umreye gidecek olan vatandaşlar ve yakınları katıldı. Program Büngüldek Camii İmam-Hatibi Murat Özmerdivenli tarafından okunan Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı.

İl Müftümüz Mehmet Yaman, geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda Diyanet İşleri Başkanlığının öğrenci, öğretmen ve veliler için düzenlediği sömestr tatili umre programına Kırşehir'den yoğun ilgi olduğunu kaydetti.

Yaman; “2019 yarıyıl tatili Umre programına ilimizden 89 kişi müracaatta bulundu. Kafilemizin başkanlığını Boztepe İlçe Müftümüz Emin Yüksek hocamız yapacak. Ayrıca umre yolcularımıza ilimiz Nasuhdede Mahallesi Kız kur’an kursu öğreticisi Semavat Çiçek ile Mucur Çarşı Camii Müezzin kayyımı Yılmaz Koç din görevlisi olarak görev yapacaklar.” Dedi.

Program sonunda dua eden İl Müftümüz Mehmet Yaman, kutsal topraklarda dua beklediklerini, kendilerine Allâh'tan mebrûr umre nasip etmesini ve hayırla gidip memleketlerine salimen dönmelerini istedi.  Umrecilerden İslam coğrafyası, memleketimiz, askerlerimiz ve polislerimiz için umrecilerden bol bol dua etmelerini istedi. Uğurlama programında duygusal anlar yaşandı. Umreye giden öğrenciler ve öğrenci velileri dualar ve yakınlarının gözyaşları arasında uğurlandı.