03.04.2019

Miraç kandili ilimizde huzur ve huşu ile ihya edildi.

Receb ayının 27. Gecesi olan Salı gününü Çarşamba’ya bağlayan gece, Hz. Peygamber Efendimiz (SAV)’in miraca çıkışının 1440. Sene-i devriyesini idrak ettik.

Gecesi, ana program Ahmet Yesevi Camii’nde olmak üzere tüm camilerimizde programlarla Kırşehirimizde ihya edildi. Gündüzünde ise, yine Ahmet Yesevi Camii’nde, Huzurevinde, İmam-Hatip Okullarında, Sevgi evlerinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda bayanlara, gençlere ve çocuklara yönelik çeşitli programlar yapıldı.

Akşam ile yatsı namazı arasında Ahmet Yesevi Camii’nde yapılan programda din görevlilerimiz tarafından mevlidler okundu, ilahiler söylendi, Kur’an-ı kerim okunup tesbihatta bulunuldu; İl Müftümüz Mehmet Yaman vaaz etti, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Arslantürk ise dua etti. İlimizde birçok camide mevlidler okundu, ilahiler söylendi, vaazlar verilip dualar edildi.

Gündüzünde ilk programAhmet Yesevi Camii’nde,  il Müftülüğümüz Vaizi Leyla Kartal Berk öncülüğünde vaizler Nimet Uğurlu ve Nuran Demir ile Kur’an kursu öğreticileri yönetiminde hanım cemaate yönelik program yapıldı. Programda, Kur’an Kursu Öğreticisi Semavat Çiçek yönetimindeki ilahi grubu ilahiler söylediler, vaizeler tarafından kandilin önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı. Program, yapılan dua ile son buldu, çıkışta müftülük tarafından bayan cemaate lokum ikram edildi.

Ayrıca; Huzurevi’nde de Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Nimet Uğurlu tarafından sakinlerine Miraç kandili programı yapıldı, annelerimiz çok mutlu kaldılar, müftülüğümüz adına vaiz Uğurlu ‘ya teşekkür edip memnuniyetlerini bildiler.

Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı İmam-Hatip Okullarında da vaizler Şevket Şimşek, İbrahim Özger, Halil Yılmaz, Leyla Kartal Berk, Özlem Özger ve Nuran Demir tarafından öğrencilere konferanslar verildi.

Ayrıca Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda vaizler ile Kur’an Kursu Geçici Öğreticileri Selver Erdoğdu ve Zeynep Çelebiİ tarafından programlar icra edildi;Vaiz Nimet Uğurlu tarafından Sevgi Evlerindeki çocuklar Saliha Sultan Kız Yurdu’na götürüldü, program içinde çocuklarla birlikte ilahi söylenip konuşmalar yapıldı.